Ono što gazda Tottenhama radi Perišiću je dno dna, Hrvata niko u životu nije tako ponizio

Takav odnos niko ne zaslužuje

Ono što gazda Tottenhama radi Perišiću je dno dna, Hrvata niko u životu nije tako ponizio

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić prije godinu dana napustio je Inter i potpisao je za Tottenham, no odlazak u London ispostavio se kao pogrešan potez. U klubu ne pokazuju dovoljno poštovanje prema Perišiću, a ono što je prvi čovjek kluba Daniel Levy odlučio da uradi Hrvatu je za svaku osudu.

Perišić je prije godinu dana iznenadio sve odlukom da potpiše za Tottenham u koji je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Interom.

Inter je nudio hrvatskom reprezentativcu ostanak i novi ugovor, ali se on odlučio za novi izazov. Perišić je na kraju potpisao dvogodišnji ugovor s Tottenhamom, no odlazak u London ispostavio se kao loša odluka.

Perišić je imao solidnu minutažu u protekloj sezoni, ali nije bio ni blizu forme koja ga je krasila prethodnih godina. Ni u Tottenhamu nisu baš zadovoljni njegovim igrama i nakon samo godinu dana izgledno je da Perišić odlazi.

Jasno je da hrvatskom reprezentativcu neće biti problem pronaći novi klub jer već ima nekoliko ponuda na stolu, no takav odnos gazde Tottenhama prema njemu nije zaista zaslužio.

Oglasi

Engleski mediji pišu da se Levy što prije želi riješiti Perišića i da ga uopšte nije prvobitno ni htio dovoditi, te da ga je bivši trener Antonio Conte nagovorio na kraju da Hrvatu ponudi ugovor.

Levy sada na sve načine pokušava da Perišića otjera iz kluba, a The Sun piše da je čak spreman na raskid ugovora na štetu kluba samo da Hrvat napusti Tottenham.

Tottenham će u narednim danima najvjerovatnije ozvaničiti raskid saradnje, a Perišić će dobiti vjerovatno određenu sumu novca zbog toga. Činjenica da je Levy spreman da pusti Hrvata da ode besplatno dovoljno pokazuje kakav odnos oni imaju.

Takvo ponašanje gazde kluba ne zaslužuje niti jedan fudbaler, a posebno Perišić koji je poznat kao nevjerovatan borac i na terenu uvijek ostavlja zadnji atom snage.

No, Perišiću raskid ugovora neće teško pasti jer će moći bez obeštećenja da pregovara s drugim klubovima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najveći interes za njega pokazao je Fenerbahče koji mu nudi dvogodišnji ugovor što znači da bi Perišića i Edina Džeku od nove sezone ponovo mogli gledati u dresu istog kluba.

U protekloj sezoni ovaj 34-godišnjak odigrao je ukupno 44 meča, zabio je jedan gol i upisao 12 asistencija u dresu Tottenhama.

Top Komentari

Benz
Cudo nije bahati gazda Totenhema ponizio Perisica.. ti drugaciji naslov ne umijes da "smislis"
0 0
Krivaja Zavidovići
Da hoće mene neko da ponizi kojim milionima :):):)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi