Odlazi u Premier ligu Rusije

Jasmin Čeliković karijeru nastavlja u Čečeniji

Eldar Ganibegović

Dosadašnji fudbaler Tuzla Cityja, Jasmin Čeliković, karijeru će nastaviti u ruskoj Premier ligi i to u Akhkmatu iz Groznija, glavnog grada ruske oblasti Čečenije.

Defanzivni fudbaler Tuzla Cityja, Jasmin Čeliković, karijeru će nastaviti u Rusiji gdje s Tušnja odlazi na posudbu.

Akhmat Grozny je pokazao interes za njega, te je s Tuzla Cityjem dogovorio jednogodišnju posudbu s pravom otkupa.

Minule sezone Čeliković je nastupio na 37 utakmica za Tuzla City u svim takmičenjima, te postigao i četiri pogotka.

Bivši mladi reprezentativac BiH na Tušanj je stigao 2021. godine iz Rijeke, a prethodno je nosio dresove Željezničara, Sereda, Zrinjskog i Intera iz Zaprešića.

Radilo se o posudbama s obzirom na to da je sve to vrijeme bio član Rijeke u kojoj je počeo karijeru, a kao omladinac bio je još u NK Zagreb i NK Vrapče. 

U pitanju je klub iz poznate ruske regije, Čečenije, za koji već igra i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Darko Todorović.

Balkanskom društvu tu nije kraj. Za ovaj klub igra još jedan bh. fudbaler i bivši član Kozare iz Gradiške, Miloš Šatara.

Miroslav Bogoslovac, bivši reprezentativac Srbije, također je član ovog kluba, a tu je i crnogorski fudbaler Zaim Divanović, kao i Albanac Bernard Berisha.

Podsjetimo, jučer je ozvaničen još jedan transfer iz Tuzla Cityja u Rusiju, ali u drugi rang takmičenja, u Rotor iz Volgograda. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.