Tuzla City predstavio pojačanje iz dobojske Sloge

Ristić potpisao

Tuzla City predstavio pojačanje iz dobojske Sloge · Zvanično

Eldar Ganibegović

Novo pojačanje FK Tuzla City je Dušan Ristić koji na Tušanj dolazi iz redova dobojske Sloge.

Ovaj transfer zvanično je putem svoje Facebook stranice i web portala potvrdio i sam tuzlanski član Premijer lige.

Defanzivac koji je karijeru i počeo u Slogi ugovor s Tuzla Cityjem je potpisao na godinu dana, odnosno do ljeta 2024. godine.

"Smatram da je ovo iskorak u mojoj karijeri. Izabrao sam klub sa planom i ambicijama za Evropu. Klub je imao tešku prošlu sezonu ali ove sezone ćemo se sigurno boriti za Evropu", izjavio je Ristić.

Minule sezone on je na 25 utakmica nastupio u dresu Sloge, te upisao jednu asistenciju i na taj način pomogao Dobojlijama da izbore ostanak u eliti.

Ovo mu je prvi transfer u karijeri, a priliku da zvanično debituje u dresu Tuzla Cityja imat će krajem jula kada ovaj tim u 1. kolu Premijer lige gostuje GOŠK-u.

Oglasi

Aleksey Nikitin iz Tuzla Cityja u Rusiju

Dosadašnji fudbaler Tuzla Cityja, Aleksey Niktin, ostvario je transfer u Rusiju. Igrat će drugoligaški fudbal u ovoj zemlji, a potpisao je za Rotor Volgograd.

Ovog 31-godišnjeg ruskog defanzivca Rotor je i zvanično predstavio kao svog novog fudbalera.

Tako se Nikitin u rodnu Rusiju vraća nakon samo nešto više od četiri mjeseca, s obzirom na to da je na Tušanj stigao krajem februara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U redove bh. kluba stigao je iz Khimkija, a još je igrao za Ufu, Amkar, Enisey i drugi tim moskovskog CSKA-a.

Ukupno je ovaj ruski defanzivac u dresu Tuzla Cityja nastupio sedam puta, od čega šest puta u Premijer ligi i jednom u Kupu BiH.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lesina
Da li ima rezultata ekipa sa pripreMa,kakva je ovo sprdacina od portala postala,ovaj portal treba da bude posvećen svim klubovima a ne samo 4-5 klubova koji se favorizuju sramota za ovaj portal i za onog ko drži ovaj portal !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi