FOTO. E. Dindić

Transfer rok nije gotov za Tuzlake

Harun Karić karijeru nastavlja u HNL-u · Saznajemo

Haris Zilić

U posljednje vrijeme sve više igrača iz Premijer lige Bosne i Hercegovine pravi iskorak u karijeri sa vrlo dobrim transferima, a sprema se još jedan takav.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, 20-godišnji Harun Karić karijeru će nastaviti u HNL-u.

Karić je vrlo blizu dogovora sa Lokomotivom iz Zagreba gdje bi otišao kao posuđen igrač iz redova FK Tuzla City.

Ovo će svakako za Karića biti fin iskorak u karijeri, a posljednje dvije sezone pružao je vrlo dobre partije u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Svi dogovori sa Lokomotivom trebali bi biti realizovani naredna dva do tri dana, nakon čega bi se Karić pridružio Lokosima.

U redove Tuzla Citya Karić je došao na ljeto prošle godine iz Gradine Srebrenik. Prije Gradine prošao je sve omladinske kategorije Zvijezde 09, igrao je i za prvi tim.

Karić je u posljednje dvije godine i standardan omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine, a za naše mlađe selekcije skupio je ukupno sedam nastupa. Dva nastupa za U19 i pet nastupa za U21 selekciju.

U seniorskoj konkurenciij u Premijer ligi BiH odigrao je ukupno 23 utakmice, a u omladinskoj Premijer ligi BiH skupio je čak 66 nastupa. Sa Tuzla Cityem je prošle godine igrao i kvalifikacije za Konferencijsku ligu gdje je upisao dva nastupa.

Što se tiče Tuzla Citya za njih transfer rok nije završen.

U klubu će gledati da dovedu još jednog napadača koji bi bio drugačiji tip od Irfana Hadžića. Također razmatra se i dovođenje golmana kao konkurencija Fejziću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve u svemu vrlo prometno ljeto za Tuzlake koji su u pripremnoj utakmici na Kupresu savladali GOŠK rezultatom 2:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.