Nisu pronašli zajednički jezik

Rastaju se Delić i Sloboda

Haris Zilić

U ponedjeljak je izvršena prozivka FK Sloboda koji će od naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH, a ekipu će sa klupe najvjerovatnije predvoditi Zlatan Nalić.

U timu će biti novih imena, ekipa će biti i podmlađena.

Dosta igrača koji su bili okosnica tima prošle sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine neće više biti stanovnici Tušnja.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, Kenan Delić i FK Sloboda nisu pronašli zajednički jezik za nastavak saradnje.

Ovo znači da će Delić u potragu za novim klubom ovo ljeto.

Pomenuti fudbaler je u redove Slobode došao prošlo ljeto iz NK TOŠK Tešnja, a u dresu Slobode u Premijer ligi BiH odigrao je 32 utakmice, postigao pogodak i upisao četiri asistencije.

Tuzlanski klub je dobio novog predsjednik, a riječ je o Senadu Mujkanoviću koji je danas na prozivci održao lekciju fudbalerima Slobode možemo tako reći jer je imao oštro i jasno predavanje prilikom obraćanja.

"Želim vam dobrodošlicu na Tušanj i FK Slobodu, želim da se ugodno osjećate. Igrači koji ostanu tu, želim da daju sve od sebe kako bi se ostvario povratak u Premijerligu BiH. Morat ćete dobro da radite, ostale ekipe nisu navine. Još neki fudbaleri će doći", rekao je Mujkanović i nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sloboda je Tuzlacima i navijačima svetinja. Navijači nisu zahtjevni i vole Slobodu, klub i igrače koji igraju za Slobodu. Nema foliranja. Mene lično je teško folirati, previše iskustva imam. Nedsiciplinu zaboravite, brže ćete otići nego što ste došli pa da ste i Messi. Mene kao predsjednika samo zanimaju bodovi. Igrate za jedan od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini to morate znati. Nije samo teren, bitna je i svlačionica, morate sve da poštujete. Sve što dogovorimo oko plata, to će biti na vrijeme, dogovarat ćemo i premije. Tu ćemo dogovoriti i nagrade ako uđemo u Premijer ligu BiH. Vaše je samo da igrate, ne trebaju meni frajeri i filozofi, ima drugi klub za mangupe."

Na prozivci su bili: Dalipagić, Mumunović, Abdulahović (golmani), Hadžibeganović, Vulić, Dakić, Baltić, Janjić, Ćivić, Aličić, Mujkić, Kalesić, Dervišagić, Ardonis Mućaj, Vazda, Salanović, Sejranić, Panjeta, Bajrić, Kapetanović, Novak, Delić, Mujić, Kovačević, Saletović...

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.