Ne smeta im ni federalka: Tri zvučna imena sa 350 nastupa u Premijer ligi u FK Sloboda!

Dok se traži novi trener

Ne smeta im ni federalka: Tri zvučna imena sa 350 nastupa u Premijer ligi u FK Sloboda!

Admin Čaušević

Pripreme FK Sloboda za novu sezonu trebale bi startati u ponedjeljak, a do tada se očekuje da se riješi i pitanje trener nakon što je novi-stari predsjednik Senad Mujkanović zasukao rukave te zajedno sa svojim pomoćnicima počeo da radi posao.

Novo rukovodstvo FK Sloboda kao glavni cilj u novoj sezoni navelo je ulazak u Premijer ligu zbog čega će se morati sastaviti kvalitetan igrački roster.

Za SportSport.ba je potvrđeno da će tri zvučna imena sa pregršt iskustva igranja u Premijer ligi će nositi dres tuzlanskih "crveno-crnih" i u Prvoj ligi FBiH.

Na Tušnju će nastupiti Said Husejinović koji prošle sezone znao nositi i kapitensku traku i njegov ostanak za rang takmičenja poput Prve lige FBiH će sigurno biti kvalitetno rješenje.

Kvalitetno rješenje se prema svemu sudeći našlo i među stativama jer bi sljedeće sezone "jedinica" vrlo lako mogla biti rezervisana za Azira Muminovića koji je još ranije nastupao za Slobodu.

Oglasi

Na Tušanj se najvjerovatnije vraća i Abid Mujagić, provjereno napadačko ime sa bh. terena koje je posljednji nastup imalo u Zvijezdi 09.

Husejinović (166), Mujagić (112) i Muminović (71) kombinovano imaju oko 350 nastupa u Premijer ligi i bez sumnje će za rang poput Prve lige FBiH predstavljati pojačanja.

Sigurno će u narednom periodu biti još pojačanja na Tušnju, a preostaje da se vidi ko će biti izabran za novog trenera pošto je nekoliko imena u igri.

Prema trenutnom stanju stvari najbliži povratku na klupu tuzlanskog velikana je Zlatan Nalić koji je i u prošlosti predvodio ovaj tim. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Bilo je svega, a onda se prelomilo kako se prelomilo i sada smo tu, vodit ćemo Slobodu kako najbolje znamo i kako Sloboda to zaslužuje zbog svoje tradicije i imena. Imamo obavezu da pošteno radimo. Ja se lično nadam da će to bit dobro. Nemamo puno vremena, radimo na sklapanju trenerskog i igračkog kadra", poručio je Mujkanović tokom predstavljanja kao predsjednik. 

Ako se po jutru poznaje dan nova sezona Prve lige FBiH bi itekako mogla biti zanimljiva jer se i drugi "crveno-crni", odnosno zenički Čelik, uopšte ne šali i također skalpa ozbiljnu igračku križaljku u borbi za promociju u Premijer ligu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi