Mujkanović očitao bukvicu fudbalerima Slobode: "Za frajere i mangupe ima drugi klub"
FOTO(VIDEO: E. Dindić

Obraćanje na prozivci

Mujkanović očitao bukvicu fudbalerima Slobode: "Za frajere i mangupe ima drugi klub"

Haris Zilić

FK Sloboda nakon dosta turbulencija ovog ljeta počinje sa pripremama za novu sezonu. Na Tušnju je danas održana prozivka, a Slobodu naredne sezone gledamo u Prvoj ligi FBiH.

Tuzlanski klub je dobio novog predsjednik, a riječ je o Senadu Mujkanoviću koji je danas na prozivci održao lekciju fudbalerima Slobode možemo tako reći jer je imao oštro i jasno predavanje prilikom obraćanja.

"Želim vam dobrodošlicu na Tušanj i FK Slobodu, želim da se ugodno osjećate. Igrači koji ostanu tu, želim da daju sve od sebe kako bi se ostvario povratak u Premijerligu BiH. Morat ćete dobro da radite, ostale ekipe nisu navine. Još neki fudbaleri će doći", rekao je Mujkanović i nastavio:

"Sloboda je Tuzlacima i navijačima svetinja. Navijači nisu zahtjevni i vole Slobodu, klub i igrače koji igraju za Slobodu. Nema foliranja. Mene lično je teško folirati, previše iskustva imam. Nedsiciplinu zaboravite, brže ćete otići nego što ste došli pa da ste i Messi. Mene kao predsjednika samo zanimaju bodovi. Igrate za jedan od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini to morate znati. Nije samo teren, bitna je i svlačionica, morate sve da poštujete. Sve što dogovorimo oko plata, to će biti na vrijeme, dogovarat ćemo i premije. Tu ćemo dogovoriti i nagrade ako uđemo u Premijer ligu BiH. Vaše je samo da igrate, ne trebaju meni frajeri i filozofi, ima drugi klub za mangupe."

Na prozivci Slobode bilo je dosta mladih igrača, ali i nekih novih imena poput Vazde, Dervišagića, Mućaja, uskoro se očekuje da se pridruže još neki fudbaleri nakon čega će ekipa biti kompletirana.

Oglasi

Na prozivci dana su bili: Dalipagić, Mumunović, Abdulahović (golmani), Hadžibeganović, Vulić, Dakić, Baltić, Janjić, Ćivić, Aličić, Mujkić, Kalesić, Dervišagić, Ardonis Mućaj, Vazda, Salanović, Sejranić, Panjeta, Bajrić, Kapetanović, Novak, Delić, Mujić, Kovačević, Saletović...

Mumiović i Husejinović su bili danas nprozivci, ali sa strane jer čekaju papire, dok Mujagić Abid neće u Slobodu, ide u Austriju došao je danas da se pozdravi i bude pošten prema klubu jer su ga zvali. Dilaver Haris također u narednim danima stiže na Tušanj.

Prozivku je odradio pomoćni trener Darko Mitrović, čeka se dolazak Zlatana Nalića dok završi potrebnu dokumentaciju u Švedskoj.

Predsjednik Mujkanović je i u izjavi bez izmotavanja rekao glasno i jasno da Slobodu zanima samo povratak u Premijer oigu Bosne i Hercegovine.

Naredna sezona Prve lige FBiH ponudit će dosta uzbuđenja u to nema sumnje, a glavni pretedenti za vrh bit će Sloboda i Čelik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pored navedne dvije ekipe ima tu još kvalitetnih ekipa koje će sigurno tražiti šans kao što s Sutpčanica, Bratstvo, Rudar Kakanj, Budućnost...

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Sa tobom na čelu bliže je druga liga federacije nego premijer liga.
8 2
velez mo
Čelik je prvi favorit za ulazak u PL,kakav je ovo Predsjednik i kavo je ovo obracanje igeacima,ubio im je svaku zelju za fudbalom
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi