Sarajevo počinje evropsku avanturu

Optimistični Varešanović o Torpedu, interesnim skupinama, Avramovskom, povrijeđenim igračima...

Admin Čaušević

Gostovanjem u Gruziji ekipi Torpeda Sarajevo će započeti svoj evropski put za takmičarsku godinu 2023/24. Tim povodom Mirza Varešanović je uoči službenog treninga održao i press konferenciju za novinare.

Šef stručnog štaba je uoči utakmice bio i više nego optimističan i vjeruje da njegovi izabranici mogu do pozitivnog rezultata protiv gruzijskog predstavnika.

"Dolazimo spremani, upoznali smo protivnika znamo dobre i slabije strane. Fokusirali smo se na njihove mečeve pod vodstvom novog trenera", rekao je Varešanović te nastavio:

"Puni samopouzdanja i sa velikom željom ulazimo u utakmicu i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i što duže se zadražati u Evropi."

Po sarajevskim kuloarima su kružile priče oko eventualnih problema u svlačionici, ali je to Varešanović sve odlučno demantovao.

"Ima raznoraznoranih interesensnih skupina koji pokušavaju da unesu nemir u ekipu, mogu reći da nikad nije bila bolja atmosfera, dugo sam bio u klubu, nikada nije bio ovakav ambijent."

Govorio je strateg Bordo kluba i o privatnom problemu Daniela Avramovskog te statusu Besima Šerbečića Enedina Mulalića koji su povrijeđeni.

"Avramovski me zamolio da ide u Skoplje da ima privatnih problema jer fudbal nije najvažnija stvar na svijetu. Šerbečić je od ranije povrijeđen i ne može dati 100%, Mulalić je protiv Nafte dobio povredu članka tako da se nije oporavio."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao što je od ranije poznato Varešanović neće moći računati na Adalbertu Penarandu pošto nije završena potrebna dokumentacija za najzvučnije pojačanje FK Sarajevo. 

Utakmica Torpedo - Sarajevo igra se u četvrtak od 19 sati po centralnoevropskom vremenu, a pravdu će dijeliti dijeliti arbitri iz Izraela, a za glavnog sudiju je delegiran Snir Levy.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.