Sjajne igre u pripremnom dijelu Mostaraca

FK Velež upisao novu pobjedu na pripremama

Samir Mlaćo

FK Velež je u sklopu priprema za novu sezonu odigrao novi prijateljski meč.

Nedim Jusufbegović je šansu dao nogometašima sa klupe i onim mlađima, a rival je bio HNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje, član Druge lige Jug.

Nedavno su ova dva tima odmjerili snage, a bilo je čak 8:0.

Sada nešto blaži poraz Sloge, tačnije Velež je slavio 3:0.

Strijelci za Rođene bili su Puce, Jogunović i Leai.

FK Velež je meč počeo u sastavu: Ribić, Edmar, Abaza, Jogunović, Kadrić, Vukčević, Đuliman, Lohan, Lea'i, Puce i Milak.

Podsjetimo, FK Velež je prije par dana savladao Posušje 1:0, a prethodno FK Igman sa čak 4:0.

Nedim Jusufbegović nakon Igmana je spuštao loptu na zemlju, nije želio bilo kakvu euforiju, iako igre kluba na pripremama raduju armiju navijača.

"Dobra energija, motivacija i želja. Dobri momenti kod posjeda lopte protivnika i jako fina realizacija. Nećemo od ovoga praviti neki veliku stvar, imamo još mnogo problema i znamo da trebamo dovesti još neke igrače. Nastavljamo da radimo.

Uobičajeno sve. Ima tu još dosta prostora za napredak", istakao je Jusufbegović, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Od svake utakmice očekujem da nam da neke odgovore na stvari koje će nas zadesiti u prvenstvu. Da vidimo kako se nosimo s njima i šta možemo. Osnovni cilj svake utakmice je da pobijedimo, ali želimo to uraditi na način koji treniramo i da to naglasimo."

FK Velež novu sezonu Premijer lige otvara domaćim susretom protiv Zvijezde 09.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.