Vallejo ostaje u Primeri

Carlo Ancelotti ga precrtao u Real Madridu, sada je pred potpisom za novi klub

Eldar Ganibegović

Nekolicinu igrača je Carlo Ancelotti precrtao u redovima Real Madrida pred početak nove sezone, a jedan od njih je sada pred potpisom za novi klub i ostat će u Primeri.

Iako se povezivao s odlaskom iz Real Madrida i naročito se dovodio u vezu s preuzimanjem selekcije Brazila, Carlo Ancelotti ipak je ostao trener Kraljevskog kluba.

Italijanski stručnjak je uoči nove sezone precrtao neke fudbalere i saopštio im da na njih više ne računa, te da mogu potražiti novi tim.

Jedan od njih je i Jesus Vallejo, za kojeg očito neće biti zime jer je pred potpisom za novi klub i ostat će u najjačem rangu španskog fudbala.

Novinarka Arancha Rodriguez izvijestila je da će Jesus Vallejo naredne sezone nositi dres Granade, tima koji se vratio u Primeru.

Ako se ostvari ovaj transfer, Jesus Vallejo će tako po drugi put nositi dres Granade jer je 2020. godine također bio posuđen ovom klubu.

Defanzivac ugovor s Real Madridom ima do ljeta 2025. godine i ako dođe do prelaska u Granadu, ponovo će se raditi o posudbi, istakla je pomenuta novinarka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jesus Vallejo inače je dijete Zaragoze, a u Real Madrid je stigao 2015. godine za pet miliona eura, te igrao na posuda u Eintrachtu, Wolvesima i Granadi. 

Minule sezone upisao je samo četiri nastupa za Real Madrid i niti jednom nije bio starter, te je bilo jasno kako za njega više mjesta, barem dok je Ancelotti tu, nema. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.