Jedan od junaka Zrinjskog

Tomislav Kiš: Imaju male i nezogdne igrače, sreća na je pomazila

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski je večeras nakon velike drame i penala izbacio armenski Urartu i plasirao se u 2. pretkolo Lige prvaka.

Plemići su dobili sa 1:0 prvi meč, ali večeras je bilo mnogo teže. Iako su dva puta imali prednost, Armenci su se uspijevali vratiti, ali Mostarci su bili uspješniji u izvođenju penala.

Jedan od junaka, iako on na to tako ne gleda, bio je rezervista Tomislav Kiš koji je na početku produžetaka izborio penal i postigao gol.

"Jedna teška utakmica. Znali smo od početka da neće biti lako jer se radi o dobroj ekipi. Kao što smo vidjeli, igraju tu pas igru, imaju male i nezgodne igrače. Na kraju nas je sreća pomazila. Dali smo sve od sebe i idemo dalje", rekao je Tomislav Kiš nakon utakmice, a na pitanje kako je biti jedan od junaka u ovakvoj utakmici je rekao:

"Danas sam ja junak, sljedeći put neko drugi, ali svi smo tu, dajemo sve od sebe za ekipu".

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Koliko je bilo teško s obzirom na vremenske uslove i visoke temperature u Mostaru?

"Bilo je preteško zbog ovog vremena, nema zraka, ali eto, kako nama tako i njima".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.