Bjelorusi izjednačili

Glupost Mulalića, Željezničar ostao bez prednosti u Bakuu

Edmir Škorić

FK Željezničar u ovim trenucima igra drugo poluvrijeme uzvratnog susreta 1. pretkola Konferencijske lige protiv Dinamo Minska u Bakuu.

Željezničar i Dinamo odigrali su 2:2 na Grbavici, a večeras također dosta izjednačen meč.

Željo je poveo u finišu prvog dijela. Gol je postigao igrač domaćeg tima Sachivko, ali dobar dio posla obavio je Jašarević koji je prošao po lijevoj strani i centrirao.

Željezničar je zaslužio vodstvo jer je bio mnogo bolji tim u prvom dijelu ovog meča. Domaći tim im nije ozbiljno zaprijetio.

U drugom dijelu Amoah je imao dobru šansu, nije ju iskoristio, a stigla je ubrzo i kazna. U 63. minuti golman Mulalić je loše intervenisao i udario domaćeg igrača, pa je dosuđen penal. Sedko je preuzeo odgovornost i pogodio za 1:1. Gol pogledajte OVDJE.

U slučaju da ovako ostane, igraće se produžeci, a možda budemo gledali i penale, kao i u utorak navečer u Mostaru gdje je Zrinjski prošao u drugo pretkolo Lige prvaka.

Od 21 sat igra se i duel Sarajeva i Torpeda u okviru 1. pretkola Lige prvaka. Prvi meč u Gruziji završen je rezultatom 2:2.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

DINAMO MINSK: Lapukhov, Politevich, Svirepa, Sachivko, Orinho, Rylach, Selyava, Bykov, Bakić, Morozov, Bakhar.

ŽELJEZNIČAR: Mulalić, Kosorić, Cocalić, Drina, Rustemović, Biber, Mekić, Galić, Jašarević, Amoah, Krpić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.