Željezničar rano ostao bez bitnog igrača u Bakuu

Hendikep za bh. predstavnika

Željezničar rano ostao bez bitnog igrača u Bakuu

Edmir Škorić

U ovim trenucima igra se uzvratni susret prvog pretkola Konferencijske lige između Dinamo Minska i Željezničara.

Nakon 2:2 na Grbavici, timovi se večeras od 19h sastaju u Bakuu, pošto bjeloruski timovi nemaju pravo nastupa u svojoj zemlji zbog učešća Bjelorusije u ratu u Ukrajini.

Iako je Dinamo prema kladionicama favorit, nakon nepunih pola sata igre dosta izjednačena igra i Plavi sa Grbavice svakako imaju pravo da se nadaju maloj senzaciji i prolasku u drugo pretkolo.

Najbolju šansu u prvih pola sata imao je upravo Željezničar. U 15. minuti je Galić ubacio, Krpić šutirao, ali je izblokiran.

No u 23. minuti problemi za trenera gostiju Nermina Bašića, pošto je zbog povrede iz igre morao da izađe stoper Edin Cocalić, svakako jedan od najiskusnijih i najvažnijih igrača.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Dražen Dubačkić je dobio priliku umjesto Cocalića. 23-godišnjak je iz Stupčanice ovog ljeta prešao u redove Željezničara i ovo mu je svakako najveća utakmica u karijeri.

U FK Željezničar se nadaju da će Dubakčić dostojno zamijeniti Cocalića i da će se izboriti sa napadačima bjeloruske ekipe.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi