Drugo pretkolo Konferencijske lige

Estonci i Nizozemci sude Željezničaru i Borcu, oba tima igraju u isto vrijeme

Eldar Ganibegović

Iako je FK Sarajevo ispao, Bosna i Hercegovina će ipak imati dva predstavnika u drugom pretkolu Konferencijske lige s obzirom na to da se Borac tamo direktno plasirao. Poznato je i ko će suditi bh. predstavnicima u prvim utakmicama.

FK Sarajevo je ispao od gruzijskog Torpeda u prvom pretkolu Konferencijske lige i to je prvi bh. tim koji je završio nastup u Evropi ove sezone.

Na iznenađenje mnogih, FK Željezničar je s ukupnih 4:3 bio bolji od bjeloruskog Dinama iz Minska i zakazao dvomeč protiv azerbejdžanskog Neftchija.

Prva utakmica igrat će se na Grbavici već u četvrtak, 27. jula 2023. godine, a poznato je i ko će suditi na toj utakmici.

Juri Frischer iz Estonije će biti glavni sudija, a pomagat će mu sunarodnjaci Veiko Mtsnik te Sander Saga. Četvrti sudija Kevin Kaivoja, koji je također Estonac.

FK Borac direktno se plasirao u drugo pretkolo Konferencijske lige, no žrijeb ga nije mazio i protivnik će biti bečka Austria.

I Banjalučani će na teren 27. jula i to u glavnom gradu Austrije, a ovaj susret sudit će ekipa iz Nizozemske.

Joey Kooij će biti glavni sudija, asistenti su Patrick Inia i Dyon Fikkert, dok je Jannick van der Laan četvrti sudac. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Oba susreta igraju se s početkom od 20:30 sati.

Podsjetimo, u Evropi od bh. klubova još je i Zrinjski koji u utorak, dva dana ranije, igra prvi meč drugog pretkola Lige prvaka protiv Slovana. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.