Neftchi gostuje Željezničaru

Adrian Mutu pred Grbavicu dobio treće, ali i najveće pojačanje

Edmir Škorić

U četvrtak navečer Željezničar će biti domaćin Neftchiju iz Bakua u prvoj utakmici drugog pretkola Lige Konferencija.

Plavi su u prvom pretkolu izbacili Dinamo Minsk, a sada im slijedi još jedan težak izazov. Odmjeriće snage sa azerbejdžanskim predstavnikom i zanimljivo da će još jednom gostovati u Bakuu, jer su ih Bjelorusi ugostili upravo u ovom gradu.

Utakmica na Grbavici protiv Neftchija igra se u četvrtak od 21 sat, te se ponovo očekuje pun stadion i sjajna podrška za Željezničar, koji će pokušati da napravi još jednu senzaciju.

Inače, Neftchi je ekipa koju sa klupe predvodi legendarni bivši rumunski napadač Adrian Mutu, a koji je doveo nedavno tri pojačanja. Nakon Yurija Matiasa iz Clujsa i Marka Tamasa iz Sepsija, Neftchi je doveo Erqina Koffija (28).

Radi se o desnom beku koji je rođen u Parizu, a nastupao je za Obalu Slonovače. Koffi je potpisao ugovor na dvije sezone, s opcijom za treću, te je treći strani nogometaš koji dolazi u Neftchi.

Interesantno da su sva tri pojačanja Mutua ovog ljeta igrači iz odbrane - dva stopera i jedan bek.

Što se Koffija tiče, on je igroa za Lorient u Ligi 1 prije nekoliko sezona, potom na Kipru za Anorthosis i Olympiakos, da bi posljednji angažman imao u Francuskoj gdje je igrao za Pa FC.

Mutu će službeni debi imati u četvrtak, u drugom pretkolu Lige konferencija protiv Željezničara u Sarajevu. Neftchi je već odigrao dvije prijateljske utakmice, te je doživio poraze od Fenerbahčea i Spartaka Moskve.

Prvenstvo će započeti 6. avgusta u gostima kod Kapaza, nakon što se odigra uzvratna utakmica Lige konferencija.

Željezničar će ranije krenuti u prvenstvo, pošto su utakmice 1. kola na programu narednog vikenda. Željezničar će ugostiti Igman, ali nije isključeno da se ta utakmica otkaže.

Nakon toga, tim Nermina Bašića igra revanš sa Neftchijem u Bakuu, da bi zatim 5. avgusta putovao u Doboj ekipi Sloge.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.