Estonci i Nizozemci sude Željezničaru i Borcu, oba tima igraju u isto vrijeme

Drugo pretkolo Konferencijske lige

Estonci i Nizozemci sude Željezničaru i Borcu, oba tima igraju u isto vrijeme

Eldar Ganibegović

Iako je FK Sarajevo ispao, Bosna i Hercegovina će ipak imati dva predstavnika u drugom pretkolu Konferencijske lige s obzirom na to da se Borac tamo direktno plasirao. Poznato je i ko će suditi bh. predstavnicima u prvim utakmicama.

FK Sarajevo je ispao od gruzijskog Torpeda u prvom pretkolu Konferencijske lige i to je prvi bh. tim koji je završio nastup u Evropi ove sezone.

Na iznenađenje mnogih, FK Željezničar je s ukupnih 4:3 bio bolji od bjeloruskog Dinama iz Minska i zakazao dvomeč protiv azerbejdžanskog Neftchija.

Prva utakmica igrat će se na Grbavici već u četvrtak, 27. jula 2023. godine, a poznato je i ko će suditi na toj utakmici.

Juri Frischer iz Estonije će biti glavni sudija, a pomagat će mu sunarodnjaci Veiko Mtsnik te Sander Saga. Četvrti sudija Kevin Kaivoja, koji je također Estonac.

Oglasi

FK Borac direktno se plasirao u drugo pretkolo Konferencijske lige, no žrijeb ga nije mazio i protivnik će biti bečka Austria.

I Banjalučani će na teren 27. jula i to u glavnom gradu Austrije, a ovaj susret sudit će ekipa iz Nizozemske.

Joey Kooij će biti glavni sudija, asistenti su Patrick Inia i Dyon Fikkert, dok je Jannick van der Laan četvrti sudac. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Oba susreta igraju se s početkom od 20:30 sati.

Podsjetimo, u Evropi od bh. klubova još je i Zrinjski koji u utorak, dva dana ranije, igra prvi meč drugog pretkola Lige prvaka protiv Slovana. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KB9
Estonci i Nizozemci sude Željezničaru i Borcu, oba tima igraju u isto vrijeme, Borac igra u 20:30 Zeljo igra u 21:00, ajd malo se informisi ili je bitno samo nek ima textova cccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi