Na Grbavicu stiže najluđa glava svijeta fudbala: Šmrkao kokain, žene mu došle glave...
Foto - Instagram

Adrian Mutu je čovjek o kojem će se priče pričati

Na Grbavicu stiže najluđa glava svijeta fudbala: Šmrkao kokain, žene mu došle glave...

Midhat Šljivak

FK Željezničar će u četvrtak na Grbavici ugostiti ekipu Neftchija iz Azerbejdžana u susretu 2. pretkola Konferencijske lige. Publika u Sarajevu imat će priliku na djelu vidjeti legendarnog Adriana Mutua koji je nedavno preuzeo ulogu trenera Neftchija, a radi se o čovjeku koji je nekada važio za najluđu glavu svijeta fudbala.

Adrian Mutu nekada je važio za najluđu glavu svijeta fudbala. Čuveni Rumun je od velike karijere napravio potpuni haos, a ono što je tokom karijere radio moglo bi se spakovati u TV seriju s ogromnim brojem epizoda.

Kokain i žene su 44-godišnjoj legendi došle glave, pa je fudbalsku karijeru okončao u najboljim godinama. Pokušavao se vratiti, ali mu nikako nije išlo od ruke.

Sa samo 24 godine je potpisao za Chelsea. Dobio je ogroman ugovor, ali je ubrzo sve pošlo po zlu. Pao je na doping testu i odmah je priznao da je koristio kokain.

“Odmah sam priznao da sam konzumirao kokain. Nije imalo smisla poricati. Do tada u životu ništa nisam vidio slično, možda samo u filmovima. Počeli su 'pucati' na mene sa svih pozicija. Ok, pogriješio sam, shvatio sam šta sam napravio", kazao je Mutu.

Oglasi

U tom periodu je bio s porno zvijezdom Laurom Anderson. Ona je tvrdila kako joj je Mutu pio krv.

"Pio mi je krv poput vampira. Tvrdio je da to radi kako bi poboljšao performanse u krevetu", tvrdila je Laura koja je svjedočila i uzimanju kokaina.

On je kao odštetu Chelseaju za kršenje pravila ugovora prije nekoliko godina morao isplatiti 17 miliona eura odštete.

Tokom fudbalske karijere Mutu je bio istinski ženskaroš te je vrlo često mijenjao djevojke. Interesantno da ima četvero djece sa tri različite žene, a tvrdi da su ga neke od njih proklele.

Oglasi

"Uvjeren sam kako su me proklele. Međutim, ne mogu mi ništa. Išao sam kod vještice i rekla mi je da nosim gaće naopako", rekao je svojevremeno Mutu.

Ipak, stari život je Mutu odavno ostavio iza sebe. Pokušava se izgraditi kao trener. Radio je na nekoliko poslova u Rumuniji, a nedavno je preuzeo Neftchi i gledat ćemo ga pored terena na Grbavici.

"Kao igrač sam prošao teške trenutke, ali sam se vratio jači. Moje ambicije kao trenera ne mogu nikako biti niže od onih koje sam imao kao fudbaler", istakao je Mutu.

Rumunska legenda je karijeru započela u Aargesu, nastavio je zatim u Dinamu iz Bukurešta, Interu, Veroni, Parmi, Chelseaju, Juventusu, a najviše se zadržao u Fiorentini.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Finiš karijere donio mu je nekoliko angažmana. Igrao je za Cesenu i Ajaxxio, te Petrolul, Pune i Targu Mures gdje je 2016. godine okončao karijeru.

U trenerskoj karijeri je prije Neftchija vodio Rapid iz Bukurešta, Craiovu, mladu reprezentaciju Rumunije i Voluntari. Radio je i kao generalni menadžer Dinama i A tima svoje zemlje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi