FOTO: FIBA

Nevjerovatne scene, na momente nestvarne

Pukla bruka u Srbiji: Košarkaši uradili potez o kojem priča svijet, sramota za domaćine!

Haris Zilić

Počeo je juniorski Eurobasket U18 u obje divizije. Najjače košarkaške selekcije igraju A diviziju kojoj je domaćin Srbja, tačnije grad Niš.

Domaćini su već na startu prvenstva imali ogromnih problema i možemo reći da je pukla totalna bruka.

U utakmici Italje i Grčke jedan od košarkaša Italije doživio je tešku povredu, a dvorana je bila puna vlage i klizao se parket jer nije radilo hlađenje kako treba, krov je malo propuštao vodu, peškirima se parket čistio mnogo više nego što je to uobičajeno.

U drugoj dvorani u Nišu igrali su Poljska i Turska vjerovali ili ne u dvorani bez klime iako je vani bilo preko 30 stepeni.

Jednostavno igrači su se borili sami protiv dvorane. Bilo je zagušljivo, kasnije je postalo i opasno za same košarkaše. Parket je bio klizav do te mjere da je pretvoren u klizalište.

I onda, četiri minute prije kraja utakmice pri rezultatu 78:63 za Tursku, timovi su dogovorili nevjerovatan potez.

Košarkaši su šetali lagano po parketu posljednje četiri minute i košarka se nije igrala.

Razlog ovakovm ponašanju bio je rizik od povreda u dvorani bez klime gdje je parket postao jako mokar i klizav.

O ovom bruji košarkaška Evropa, a domaćini u Nišu su već na startu Eurobasketa dobili ogroman minus koji će pokušati ispraviti već sutra ako to bude moguće.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.