Filmski preokret i luda sreća: Srbija je prvak svijeta
FOTO: FIBA

Nestvarno finale

Filmski preokret i luda sreća: Srbija je prvak svijeta

H. Zilić

Još jedan veliki dan za sport u Srbiji. Basketaši Srbije postali su prvaci svijeta u basketu 3x3 nakon možemo sloboodno reći i filmskog finala.

Svjetsko prvenstvo je održano u Beču, a Srbi su ni manje ni više u finalu savladali Sjedinjene Američke države rezultatom 21:19.

Amerikanci su imali prednost 15:19, a onda je Srbija nevjerovatnom serijom 6:0 došla do nove titule prvaka svijeta.

Srbija je tako odbranila naslov prvaka svijeta u basketu 3x3 koji postaje sve popularniji,a uvršten je i u Olimpijske igre.

U Beču su reprezentaciju Srbije predstavljali Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić i Strahinja Stojačić.

Treba napomenuti da su Amerikanci na nestvaran način ispustili titulu jer je prilikom šuta za pobjedu lopta na nevjerovatan način iscurila iz koša i ostavila Srbiju u igru na kraju su otišli i do naslova.

Oglasi

SAD je nače predvodila nekadašnja sveučilišna košarkaška zvijezda i bivši NBA igrač Jimmer Fredette koji je pogodio čak pet dvojki, dvojka je šut iza linije za tri poena na basket terenima.

Srbija je tako odigrala još jedan nestvaran meč i zasluženo slavila,

Mora se napomenuti da su momci iz Sbrije tokom cijelog turnira igrali fenomenalno.

Na kraju je i sreća bila njihov saveznik u najvažnijoj utakmici na turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi