Copenhagen se pojačao iz Viborga

Ovo je već nivo iznad: Potencijalni protivnik Zrinjskog predstavio pojačanje od tri miliona eura · Zvanično

Eldar Ganibegović

HŠK Zrinjski danas je saznao potencijalne protivnike u trećem pretkolu Lige prvaka i Evropske lige, e jedan od tih klubova predstavio je pojačanje od tri miliona eura, što je definitivno nivo iznad Zrinjskog, a naše lige pogotovo.

Prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski, uspješno je preskočio prvu prepreku u Ligi prvaka i sada ima tri meč lopte za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Sve ostalo bi, svakako, bilo samo veliki plus.

Ukoliko Plemići savladaju Slovan u drugom pretkolu i prođu u treće automatski će na taj način osigurati minimalno grupnu fazu Konferencijske lige. U slučaju prolaska, u trećem pretkolu igrati će protiv boljeg iz dvomeča Sheriff - Maccabi Haifa.

Ako se desi kojim slučajem da prvak Slovačke bude bolji od bosanskohercegovačkog, u tom slučaju će Zrinjski takmičenje nastaviti u trećem pretkolu Evropske lige.

Žrijeb u Nyonu odlučio je da će protivnik Zrinjskog u toj fazi takmičenja biti poraženi iz dvomeča islandskog Breidablika i danskog Copenhageba.

Danci su svakako favoriti u tom dvomeču, a ovaj klub je sada predstavio pojačanje koje je platio tri miliona eura što dovoljno pokazuje to da se radi o klubu koji je nivo iznad naših.

Naime, novi igrač danskog prvaka je Tunižanin (ima i francuske papire i nije stranac u EU) Elias Achouri koji je stigao iz Viborga i potpisao ugovor do 2027. godine.

Radi se o desnom krilu, ali ovaj 177 centimetara visoki 24-godišnjak bez problema može igrat i na lijevoj strani i na poziciji iza napadača. 

Dijete je škole francuskog St-Etiennea, ali je još kao mladić otišao u Guimaraes gdje je i počeo seniorsku karijeru. Igrao je još za Estoril i Trofense (posudba), a u Viborg je stigao za 270 hiljada eura prošlog ljeta, te je ovaj klub nakon samo godinu dana profitirao 2,8 miliona eura na njemu. 

Za reprezentaciju Tunisa debitovao je 2022. godine i do sada skupio pet nastupa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.