Zrinjski saznao potencijalnog protivnika u trećem pretkolu Lige prvaka

Ukoliko pobijede Slovan

Zrinjski saznao potencijalnog protivnika u trećem pretkolu Lige prvaka

Endin Čaušević

Dok se spremaju za sutrašnji okršaj protiv Slovana u meču drugog pretkola Lige prvaka fudbaleri mostarskog Zrinjskog nakon žrijeba u Nyonu saznali su danas i potencijalnog protivnika ukoliko se plasiraju u treće pretkolo ovog takmičenja.

Igrači Zrinjskog pobjedom u dvomeču protiv Urartua plasirali su se u drugo pretkolo Lige prvaka gdje ih očekuje okršaj protiv Slovana iz Bratislave, a prvi susret ovih rivala igra se već sutra u Mostaru.

Zrinjski je upravo od Slovana prošle godine zaustavljen u posljednjem pretkolu Konferencijske lige i sigurno je da motiva neće faliti igračima mostarskog kluba.

Dok se spremaju za ovaj meč danas su igrači Zrinjskog saznali i mogućeg rivala ukoliko se plasiraju u treće pretkolo Lige prvaka.

Zrinjski je bio među nositeljima, a potencijalni protivnici mostarskog kluba bili su bolji iz duela FC Sheriff - Maccabi Haifa, Aris Limassol - BATE Borisov i AEK iz Atine.

Oglasi

Na kraju voljom žrijeba odlučeno je da će Zrinjski u slučaju pobjede protiv Slovana u trećem pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz duela FC Sheriff - Maccabi Haifa, te bi mostarski klub imao ulogu domaćina u prvom meču.

Opis nije dostupan.

Prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka igraju se 8. i 9. avgusta, dok su revanš mečevi na rasporedu 15. avgusta.

Podsjećamo, ukoliko Zrinjski prođe u treće pretkolo Lige prvaka onda imaju zagarantovanu minimalno grupnu fazu Konferencijske lige.

Također, treba istaći da su ulaznice za sutrašnji meč Zrinjskog i Slovana već rasprodane i jasno je da će bh. prvak imati ogromnu podršku svojih navijača.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, utakmica između Zrinjskog i Slovana igra se sutra s početkom u 21 sat.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Igraj do kraja!
3 0
LevoKrilo
Spominjete Sarajevo? Sarajevo je poslije rata pa na ovamo, dovelo klubova kao što svi klubovi zajedno, to jeste klubovi za koje navijate. Prije rata da i nepominjem. Jedni od klubova su: Dinamo Kyev, Basel, Bešiktaš, Celtic dva puta, Gent itd.... Prije rata: Manchester United, Hamburg, Anderlecht, to su sve europski prvaci. Iz svega navedenog, kada spominjete Sarajevo, ne zalijećite se, nego bolje šutite i neprovaljujte se. Niste svi zajedno igrali sa ozbiljnim klubom u svojoj historiji, ali sa ozbiljnim klubom moliti ću lijepo. Pozdrav
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi