Veliko pojačanje Kraljeva

Bellingham nakon debija za Real Madrid: "Da budem iskren..."

Eldar Ganibegović

Jude Bellingham u prijateljskoj utakmici protiv Milana debitovao je za Real Madrid, a sada je iznio svoje prve utiske nakon nastupa u dresu španskog velikana.

U Kaliforniji su prijateljsku utakmicu odigrali Milan i Real Madrid, a Kraljevski klub je nakon preokreta slavio s 3:2.

Vodio je Milan nakon prvih 45 minuta golovima Tomorija i ROmera, no u nastavku Real Madrid preko Valverdea (dva gola) i Viniciusa dolazi do preokreta i pobjede. 

Na ovoj utakmici za Real Madrid je debitovao i engleski ofanzivac Jude Bellingham koji je ovog ljeta sitgao iz Borussije Dortmnd.

Utakmicu je počeo od prve minute i igrao do 64. kada ga je zamijenio Paz Martinez.

Sjajni engleski ofanzivac je sada prokomentarisao svoj debi i iznio prve utiske nakon nastupanja u dresu Kraljevskog kluba.

"Bilo mi je zadovoljstvo. Mislim da smo u prvom poluvremenu uradili neke dobre stvari, oni su imali dva dobra finiša i postigli golove, ali smo osjećali da ćemo pobijediti.

Fede je sa dva sjajna završetka izjednačio, a onda je Vini postigao pobjednički gol, tako da je lijepo početi s pobjedom.

Trema? Nemam baš da budem iskren. Osjećao sam se prilično mirno, uzeo sam loptu manje-više i čim sam je dobio, osjećao sam se vrlo ugodno", rekao je Jude Bellingham za službenu web stranicu Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.