Ante Rebić odbio ponudu života

Ne želi napustiti Evropu

Ante Rebić odbio ponudu života

Edmir Škorić

Bivši hrvatski reprezentativac Ante Rebić blizu je odlaska iz Milana, koji ga planira prodati već ovo ljeto, javlja Sky Sports.

Rebića, poput mnogih drugih igrača iz Evrope, žele u Saudijskoj Arabiji. Sky Sports piše da je Hrvat mogao dobiti 10 miliona eura po sezoni za ugovor na Bliskom istoku, ali da ga je odbio.

Trener Milana Stefano Pioli definitivno se želi riješiti Rebića, a to je pokazao tako što ga nije poveo na američku predsezonsku turneju.

Klub traži način da ga se riješi, ali još ga nije pronašao. Neki turski mediji pisali su da će Rebić preseliti u Bešiktaš, mada je to sada jako daleko od realizacije.

Rebić nema mjesta pored Rafaela Leaa i imao je jako lošu sezonu, zbog čega je sada na izlaznim vratima San Sira.

Oglasi

Rossoneri su spremni da saslušaju ponude koje dođu i nadaju se da će prodati bivšeg reprezentativca Hrvatske, ali očito za sada nema ponude koja bi zadovoljila i klub, a i samog igrača.

29-godišnji Splićanin je u Milan došao iz Eintracht Frankfurta 2020. godine i osvojio je Scudetto sa slavnim timom. U karijeri je još igrao za Fiorentinu, Veronu, Leipzig i Split u kojem je počeo profesionalnu karijeru.

Milan je dosta aktivan ovog ljeta na tržištu, pa je već doveo neke sjajen igrače poput Luke Romera, Noaha Okafora, Rubena Loftusa-Cheeka, Tijjanija Reijnerdsa i Christiana Pulisica, dok je na pragu potpisa napadač Villarreala Samuel Chukwueze.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Klub su napustili Sandro Tonali, koji je prešao u Newcastle za 64 miliona eura, zatim Zlatan Ibrahimović koji je završio karijeru, dok su posudbe istekle Asteru Vranckxu, Serginu Destu i Brahimu Diazu, pa su se svi vratili svojim klubovima.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Hebe ih Rebic ,na kraju će ostat u Milanu sjedit na tribinama i uzimati punu plaću, a Milan neće imati prostora dovesti nekoga koga zeli jer Rebic ima jak ugovor i opterećenje je na budžet Milana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi