Šansu će imati već za nekoliko dana

Osvojio je Ligu prvaka, a sada Grealish ima novi cilj: "Očajnički želim taj trofej"

Eldar Ganibegović

Jack Grealish osvojio je s Manchester Cityjem Ligu prvaka u junu ove godine, no već sada ima novi cilj. Želja mu je osvojiti trofej za koji se borio dva puta i oba puta izgubio.

Manchester City je u junu ove godine osvojio Ligu prvaka savladavši Inter s 1:0 u finalu, a trofej i medalja tako su otišli u ruke i Jacku Grealishu.

Engleski reprezentativac nije se trijeznio i poznata su sva njegova ludovanja koja je pravio, no sada ima novi cilj.

Sada je došlo vrijeme za nove izazove i već početkom augusta Manchester City će imati šansu osvojiti novi trofej, a u pitanju je Community Shield.

Upravo je taj trofej naredna velika želja Jacka Grealisha, koji je s Manchester Cityjem dva puta gubio utakmicu za taj trofej.

"Rekao sam nekolicini momaka da očajnički želim da osvojim Community Shield. Ovo je treća godina da sam ovdje i izgubio sam dva od ovih finala. Očajan sam.

Kao fudbaler, želite da osvojite što je više moguće, ali želite i da osvojite sve barem po jednom. Ovo je ono što želim. Barem jednom", rekao je Grealish.

Finale Community Shielda na programu je 6. augusta na kultnom Wembleyju, a protivnik Manchester Cityja biti će Arsenal. 

Prije toga, Manchester City će odigrati još jedan prijateljski meč i to protiv Atletico Madrida 30. jula. 

Grealish je s Manchester Cityjem do sada osvojio Ligu prvaka, FA Cup i dva puta englesku Premier ligu, što znači da mu nedostaje i EFL Cup, UEFA-in Superkup i FIFA-ino klupsko Svjetsko prvenstvo i sve te trofeje moći će osvojiti ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.