Euforija u Dalmaciji

Split gori: Prepun Poljud dočekao početak utakmice Hajduk - Rijeka!

Eldar Ganibegović

Nakon pobjede protiv Dinama u prvom kolu HNL navijači Hajduka su napravili sjajnu atmosferu na prvoj domaćoj utakmici u novoj sezoni. Rijeka je stigla u grotlo Poljuda.

U okviru drugog kola HNL večeras se od 21:05 sastaju Hajduk i Rijeka na kultnom splitskom Poljudu.

Za Hajduk je ovo prva domaća utakmica u novoj sezoni, nakon što je dva puta igrao protiv Dinama na Maksimiru.

Prvo su Bijeli poraženi u finalu hrvatskog Superkupa, da bi onda slavili s 1:2 na otvaranju lige i stvorila se velika eurofija.

Slika govori više od hiljadu riječi. Poljud je ispunjen i Hajduk će večeras imati veliku podršku protiv Rijeke koju vodi naš Sergej Jakirović.

Hajduk je željan da prekine dominaciju Dinama i konačno osvoji titulu, a slike s Poljuda govore same za sebe.

I Rijeka je u Split stigla nakon 4:0 pobjede protiv Rudeša u prvom kolu i 0:1 trijumfa protiv Dukagjinija, a junak tih utakmica s tri gola i asistencijom bio je bivši igrač Zrinjskog, Niko Janković.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Početne postave

HNK Hajduk: Lučić, Moufi, Šarlija, Ferro, Melnjak, Sahiti, Pukštas, Krovinović, Odjidja-Ofoe, Mlakar, Livaja.

NK Rijeka: Labrović, Galešić, Mitrović, Dilaver, Fruk, Hodža, Banda, Grgić, Janković, Cabraja, Obregon.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.