Navijači Rijeke napadnuti u Beogradu po povratku s Kosova, ima povrijeđenih

Sramota

Navijači Rijeke napadnuti u Beogradu po povratku s Kosova, ima povrijeđenih

Eldar Ganibegović

Rijeka je sinoć gostovala u Prištini u drugom pretkolu Konferencijske lige i ostvarila pobjedu, no noć su navijačima Rijeke upropastili huligani iz Srbije koji su ih napali kada su se vraćali kući.

U okviru drugog pretkola Konferenicijske lige Rijeka je sinoć gostovala u Prištini kod kosovskog Dukajginija i ostvarila pobjedu od 0:1 i tako stekla prednost pred revanš.

Pogodak je postigao bivši igrač Zrinjskog, Niko Janković, koji je u drugoj utakmici Rijeke ove sezone po drugi put ponio i epitet igrača utakmice.

Rijeku je na oko 1000 kilometara dalekom gostovanju pratilo stotinjak navijača, pripadnika poznate Armade, kojima je noć pokvarena u Srbiji.

Kako su izvijestili mediji u Hrvatskoj, Armada se odmah po završetku utakmice uputila prema domovini, no došlo je do huliganskog napada u ranim jutarnjim satima.

Oglasi

U okolini Beograda, tačnije u predgrađu Grocke na autoputu, huligani su ih dočekali i napali. Bili su maskirani, a mediji u Srbiji pišu da su u napadu koristili palice.

Oštećen je autobus, a povrede je zadobio vozač autobusa. Ubrzo su na lice mjesta stigli policija i hitna pomoć.

Što se Rijeke tiče, izabranici Sergeja Jakirovića nastavljaju u žestokom tempu, jer već za dva dana gostuju u Splitu kod Hajduka u drugom kolu HNL.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Trećeg augusta, u četvrtak, na Rujevici će dočekati Dukajgini i pokušati ovjeriti plasman u treće pretkolo Konferencijske lige.

Ukoliko prođu, u trećem pretkolu igrat će protiv boljeg iz dvomeča B36 Torshavna (Farska Ostrva) i Haverfordwesta s Velsa. Prva utakmica završena je 2:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi