Nije zadovoljan

Adrian Mutu već prekrižio dvojac koji je igrao na Grbavici

Edmir Škorić

Rumunski trener Adrian Mutu odnedavno je na klupi azerbejdžanskog Neftčija, a već uveliko pravi promjene u timu.

Mutu je ovo ljeto sjeo na klupu Neftčija, te je odmah posegao za promjenama. Doveo je dosta novih igrača, ali neke je već otpisao i na njih ne računa u novoj sezoni.

Ataa Jaber i Kenny Saief su bili učesnici prve utakmice drugog pretkola Konferencijske lige protiv Željezničara na Grbavici, no sada su na izlaznim vratima ovog tima.

Mediji u Azerbejdžanu donose da je Mutu nezadovoljan njihovim partijama i zalaganjem. U slučaju Saiefa, vjeruje da je previše sklon individualnoj igri i da nije 'timski nastrojen'.

Saief je odigrao 85 minuta na Grbavici, a Amerikanac je krajem prvog dijela dobio žuti karton. Igra inače na poziciji desnog krila.

Atta Jaber je palestinski reprezentativac koji igra u veznom redu, a na Grbavici je na terenu proveo svih 90 minuta.

Nije poznato hoće li jedan ili obojica ipak biti u timu u četvrtak za revanš duel protiv Željezničara u Bakuu, ali izvjesno je da će veoma brzo morati da potraže nove ekipe.

Poznato je koliko je do sada prodano ulaznica za meč Neftči - Željezničar

Veliko zanimanje vlada za utakmicu između Neftčija i Željezničara, koja će biti odigrana u četvrtrak navečer u okviru revanš susreta drugog pretkola Konferencijske lige.

Bh. predstavnik prošlog je četvrtka na Grbavici dva puta vodio pred punim tribinama i na kraju ostao bez pobjede, s tim da i trenutni rezultat (2:2) svakako daje razlog za optimizam i pred duel u Bakuu.

Željezničar je imao veliku podršku u protekla dva meča na Grbavici, prvo protiv Dinamo Minska, a zatim i protiv Neftčija, a očekuje se dolazak navijača i na daleko gostovanje u Azerbejdžanu.

Što se tiče ulaznica za duel u "Bakcell Areni," azerbejdžanski portal Oxu.az javlja da ih je već prodano 4.000, odnosno da je polovina već rasprodana. Preostalih 4.000 trebalo bi da budu prodane u narednih 2-3 dana.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

I domaći navijači žele da ispune tribine lijepog stadiona koji je otvoren 2012. godine. Ima kapacitet od 11.000, ali je u prodaju ovaj put pušteno 8.000 ulaznica.

Tim Adriana Mutua očekuje veliku podršku, ali teško da je može imato kao što ju je imao Željezničar prošlog četvrtka.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.