Neftči dovodi veliko pojačanje - nudi mu čak 300.000 eura godišnje

Čileanac pred potpisom za Neftči

Neftči dovodi veliko pojačanje - nudi mu čak 300.000 eura godišnje

Edmir Škorić

U četvrtak su na Grbavici prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige odigrali Željezniičar i Neftči, a završeno je rezultatom 2:2.

Iako su dva puta vodili, na kraju su nogometaši Željezničara ostali bez pobjede. Golom u 95. minuti Neftči se spasio poraza, ali jasno je da će se sve rješavati u drugoj utakmici u Bakuu.

Neftči će biti favorit, ali Željezničar je već pokazao da može da igra i sa na papiru jačim timovima od sebe.

Adrian Mutu je na Grbavici imao zvanični debi na klupi Azerbejdžanaca, a dolaskom legendarnog Rumuna klub je počeo sa ozbiljnim investicijama u igračkom kadru. Doveden je Yuri Matias iz Cluja za 400.000 eura, dok je Mark Tamaš Sepsiju plaćen 150.000 eura.

Ipak, sada se očekuje još jedno zvučno pojačanje. Čileanac Jordi Thompson nalazi se na meti Neftčija, javlja Sportinfo.az.

Oglasi

U21 reprezentativca Čilea traži i portugalski Chaves, ali navodno je jako blizu transfera u Neftčhi.

Jordi Thompson od januara ove godine igra u prvoj ekipi Colo-Cola u Čileu. U 15 službenih nastupa je postigao pet golova uz jednu asistenciju.

Čileanci traže 250.000 eura za mladog napadača koji ima 19 godina. Dođe li Thompson u Azerbajdžan, godišnje će zarađivati oko 300.000 eura. Plan je da se s njim potpiše ugovor na duži period kako bi se u budućnosti mogao dobro unovčiti.

Neftči ima velike planove s Mutuom na klupi, a to su pokazali ovog ljeta sa brojnim akvizicijama, no i pored toga teškom mukom su ostali neporaženi na Grbavici.

Željezničar u Baku putuje vrlo rano, poznata je i satnica revanš utakmice

FK Željezničar će po drugi put gostovati u Bakuu u Evropi ove sezone, ali ovaj put kod domaćeg predstavnika. Poznato je kada će Plavi na put, a otkrivena je i satnica revanš utakmice.

Poznato je kada će ekspedicija FK Željezničar put glavnog grada Azerbejdžana. Ovaj put će tamo otići dosta ranije.

Naime, put Željezničara u Baku planiran je već za nedjelju, 30. jula, a potvrđen je i termin revanš utakmice - 3. august od 19 sati.

Ukoliko se Željezničar plasira u treće pretkolo, igrat će protiv boljeg iz dvomeča Bešiktaša i Tirane. Turski tim je u prvoj utakmici slavio s 3:1.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti