Priznali da su članovi navijačkih skupina

Huligani divljaju i u našoj zemlji: Policija sinoć zabilježila sukob navijača u Mostaru

Samir Mlaćo

I dok iz Atine dolaze užasne slike poslije sukoba navijača AEK-a i Dinama, huligani su divljali i u našoj zemlji.

Tačnije, u Mostaru je sinoć došlo do sukoba navijača Veleža i Zrinjskog.

Radilo se većinom o maljetnicima, no policija tvrdil da je spriječila veći sukob i već štete.

Korištene su teleskospke palice, a nekoliko lica je privedeno.

O svemu se oglasio MUP HNK putem svoje zvanične stranice.

"09.08.2023.godine oko 22,00 sati PU Mostar je obaviještena od strane više građana da je u Lenjinovom šetalištu u toku sukob dvije skupine navijača Red Army i Ultrasa , sa kapuljačama na glavi i da se gađaju kamenjima. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su primjetili grupu mlađih lica sa kapuljačama i koji su se razbježali. Pripadnici policije zatiču dva lica I.B.(2005) i S.I.(2005) koji pripadaju navijačkim skupinama.

Nešto kasnije u PU Mostar je pristupio A.P.(1978) iz Mostara i prijavio da je njegov maloljetni sin O.P.(2012) večeras napadnut u Lenjinovom šetalištu.

Operativnim radom na terenu , pripadnici policije su došli do saznanja da je gore navedeni napad izvršio maloljetni L.Š.(2009) i da je kod sebe imao teleskopsku palicu a sa njim u društvu su se nalazili još M.K.(2009) , S.I.(2008) i I.Z.(2008). Patrola policije je otišla na adresu stanovanja L.Š. i njegovog oca upoznali sa navedenim događajem nakon čega je njegov maloljetni sin predao teleskopsku palicu koja je izuzeta. Slijedi operativni rad i preduzimanje svih zakonom predviđenih mjera",stoji u izvještaju.

Sukobi navijača Zrinjskog i Veleža i nisu neka novost.

Često se to dešava, posebne pred utakmice, a večeras Zrinjski igra meč trećeg pretkola Evropske lige protiv Breidbalika iz Islanda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski i Velež su u subotu trebali odmjeriti snage u okviru trećeg kola Premijer lige, no do toga neće doći jer su Plemići zatražili odgodu.

Naknadni termin još uvijek utvrđen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.