Zrinjski dočekuje Breidablik: Može li bh. klub napokon probiti led grupne faze?

Treće pretkolo Evropa lige

Zrinjski dočekuje Breidablik: Može li bh. klub napokon probiti led grupne faze?

Haris Zilić

Fudbaleri Zrinjskog večeras od 21 sati u Mostaru igraju prvi duel trećeg pretkola Evropa lige. U drugom po snazi klupsko UEFA-ino takmičenje Plemići su prebačeni nakon eliminacije u drugom pretkolu Lige prvaka od prvaka Slovačke ekipe Slovana.

Protivnik aktuelnih prvaka Bosne i Hercegovine večeras je ekipa Breidablika aktuelni prvak Islanda, a pomenuti dvomeč bit će od ogromne važnosti za Bosnu i Hercegovinu, ali i Island.

Pomenute dvije države na listi su od osam zemalja koje nisu imale nikada klub u grupnoj fazi evropskih takmičenja, a jedna država će nakon dvomeča Zrinjskog i Breidablika otići sa te liste jer će ekipa okoja se plasira u play-off Evropa lige minimalno obezbijediti grupnu fazu Konferencijske lige.

U srijedu je održana i press konferencija mostarskog kluba na kojoj su trener Krunoslav Rendulić i defanzivac Slobodan Jakovljević su o prvaku Islanda rekli da su dobra ekipa iako su na posljednje tri utakmice primili čak 12 golova.

"Još jedna prilika za grupnu fazu, igramo protiv dobre ekipe koja igra za gol više, ima dobrih pojedinaca, igraju dobar visok pritisak, spremni smo odgovoriti na najveće izazove i nadam se da ćemo pobijediti i proći u konačnici", rekao je Rendulić te dodao:

Oglasi

"Radi se o ekipu koja voli posjed, ko je gledao meč protiv Kopenhagena (6:3) vidio je mnogo toga, namučili su ih u prvih pola sata, iako su primili šest golova, jasno je gdje imaju najvećih problema."

Iskusni Jakovovljević je za Bredbalik kazao da se radi o timu koji igra totalni fudbal.

"Zrinjski igra svaku utakmicu na pobjedu, tako je i u evropskom mečevima, ali protiv Slovana smo nažalost izgubili, ali imamo još dvije meč lopte za grupnu fazu.Dolazi nam kvalitetna ekipa iako to ne izgleda tako u našim očima. Igraju totalni fudbal, drugačiji nego Slovan, imaju svoje mane i pokušat ćemo to iskoristiti."

Pobjednik duela Zrinjski Breidablik u play-offu Evropa lige ide na austrijski LASK iz Linza.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ekipa koja bude poražena put nastavlja u play-offu Konferencijske lige gdje ih očekuje bolji iz dvomeča makedonske Struge i prvaka Luksemburga ekipe Swift Hesperangea.

Oba tima imaju historijsku šansu za plasman u grupnu fazu, a nadamo se da će Zrinjski biti prva bh. ekipa koja će napokon probiti led grupne faze za naše klubove.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
pišemo povjest bih nogometa.
0 0
plemic
pišemo povjest bih nogometa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije