Brazilac Neymar je još uvijek najskuplji fudbaler svijeta. PSG ga je 2022. godine platio 222 miliona eura (Foto: Reuters / AFP)

Povratak tamo gdje je srce

Neymar je nova transfer bomba

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Neymar (31) mogao bi se u narednim danima vratiti u ekipu Barcelone. Najskuplji fudbaler svijeta otpisan je u PSG-u, ima želju za odlaskom i navodno već postoji dogovor o povratku u redove katalonskog giganta.

Neymar je u ljeto 2017. godine napustio Barcelonu i otišao je u PSG za još uvijek rekordnih 222 miliona eura. Šest godina kasnije Brazilac je spreman za povratak i navodno bi ponovo mogao obući dres katalonskog velikana.

Da se nešto dešava između Neymara i Barcelone objavilo je nekoliko španskih medija, a konkretne podatke donio je Jose Alvarez s El Chiringuita.

"Barcelona je postigla dogovor s Neymarom. Ugovor je na tri godine uz platu od 13 miliona eura neto po sezoni", tvrdi on.

Ipak, da bi se Neymar vratio u redove španskog prvaka potrebno je da zvanično raskine ugovor s PSG-om, te da se Barca riješi nekoliko igrača, prije svega Ousmanea Dembelea.

Alvarez navodi da je kompletna stvar optimistična i da se čak i trener Xavi Hernandez predomislio kada je u pitanju povratak brazilske zvijezde u klub, te da je i on pristao da Neymar dođe.

Neymar je u proteklih šest godina odigrao 173 utakmice za PSG. Postigao je 118 golova i upisao je 77 asistencija, no u prosjeku je zbog povreda propuštao 20 utakmica po sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi navijači PSG-a nisu bili sretni njegovim ponašanjem prema njima. Bili su to konstantni sukobi, pa su čak organizovani i protesti kako bi Brazilca otjerali iz kluba. Želja će im se na kraju ispuniti.

Podsjetimo, Neymar je u prvom mandatu dres Barcelone oblačio 186 puta u periodu od 2013. do 2017. godine uz 105 pogodaka i 76 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.