Zvijezda iznenadila izgledom - u roku od samo dva dana "postao" Arap

Iz Barcelone u Saudijsku Arabiju

Zvijezda iznenadila izgledom - u roku od samo dva dana "postao" Arap

Edmir Škorić

Nakon godinu dana u Barceloni, Franck Kessie odlazi u saudijski Al-Ahli. Bivši igrač Milana je zbog slabe minutaže napustio Kataloniju, ali naravno to nije jedini i glavni razlog njegove odluke.

Uostalom, Barcelonine financijske potrebe dovele su do toga da se veznjak proda u Saudijsku Arabiju. Afrički veznjak je prošao ljekarske preglede u Francuskoj, a potom potpisao ugovor sa Al-Ahlijem.

Objavljena je fotografija na kojoj se vidi neobičan imidž Kessiea, koji se očigledno jako brzo adaptirao na novu sredinu.

Barcelona, inače, u subotu počinje novu sezonu okršajem u prvom kolu La Lige protiv Getafea, a nekoliko dana pred utakmicu itekako je prometno u katalonskom klubu.

Kessie je odlučio da potpiše za Al Ahli, dok je Barcelona od njegovog transfera zaradila oko 12.5 miliona eura što je odličan posao s obzirom da je ovaj 26-godišnjak prošle godine stigao kao slobodan igrač.

Oglasi

U protekloj sezoni odigrao je ukupno 43 utakmice za Barcelonu i zabio je tri gola, te je upisao isto toliko asistencija.

Ousmane Dembele je praktično već jednom nogom u PSG-u, klub bi mogao ostati i bez Ansua Fatija, dok je Kessie otišao u Saudijsku Arabiju. Ranije su se od kluba oprostili veterani Jordi Alba i Sergio Busquets.

Iako je stiglo nekoliko igrača ovog ljeta, najzvučnije pojačanje svakako je dolazak iskusnog veznjaka Ilkayja Gundogana iz redova Manchester Cityja.

Ono što je problem jeste to što bivši njemački reprezentativac još nije registrovan za ligaške utakmice.

Neregistovani su i igrači kao što su Ronald Araujo, Marcos Alonso, Sergi Roberto i Inaki Pena koji su potpisali nove ugovore, kao i novajlije Oriol Romeu i Indigo Martinez. Trenutno klub ima samo 12 registrovanih igrača.

Barca je doživjela istu situaciju prošle sezone, kada su bili blokirani strogim financijskim propisima LaLige da registruju nova pojačanja kao što su Robert Lewandowski, Franck Kessie, Andreas Christensen i Raphinha. Na kraju su registorvani uoči Barcinog otvaranja sezone nakon što je klub pokrenuo ekonomsku operaciju u posljednjem trenutku.

Defanzivac Jules Kounde je, međutim, na kraju propustio nekoliko utakmica jer su njegove formalnosti bile dovršene tek krajem avgusta. Klubovi moraju ispuniti LaLigino ograničenje plata kako bi registrovali nove igrače, kao i one koji potpišu obnovu ugovora.

Prošle godine Barcelona je pribjegla prodaji klupske imovine kao "ekonomske poluge" kako bi stvorila maržu koja im je bila potrebna s La Ligom, budući da su njihovi dugovi ukupno iznosili 1,35 milijardi eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi