Saudijac ostaje na Grbavici

Željezničar danas predstavio novo pojačanje · Zvanično

Endin Čaušević

Željezničar još uvijek nije završio s pojačanjima, a to je klub s Grbavice pokazao danas jer je potvrdio novi potpis.

Sarajevski klub je veoma dobro otvorio novu sezonu dosta dobrim nastupima u Evropi, dok su u prvoj utakmici nove sezone Premijer lige za vikend u derbiju pobijedili Borac sa 2:0.

Međutim, jasno je da u Željezničaru još uvijek nisu zaključili igrački kadar i da će pokušati do kraja prelaznog roka dovesti još nekoliko pojačanja.

Na Grbavici je dosta prometno, a to se vidjelo i jutros jer je Željezničar potvrdio još jedno pojačanje.

U pitanju je Abdulmalik Al-Jaber koji se već neko vrijeme nalazi u Sarajevu gdje je trenirao s ekipom Željezničara, a očito je zadovoljnio struku Plavih koji su mu odučili pružiti šansu na Grbavici.

Ovaj Saudijac je prošao pripreme s Željom i igrao je u nekoliko pripremnih utakmica, a na kraju se uspio izboriti za ugovor.

Željezničar je potvrdio da Al-Jaber ostaje na Grbavici i da je s ovim klubom potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja na još godinu dana.

Ovaj 20-godišnjak je igrao za juniore Dinama iz Zagreba, dok je ranije nosio dres Ohod Al-Medina. Također, ima i nekoliko nastupa u dresu mlade reprezentacije Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Nermin Bašić je i tokom priprema govor‭io da je zadovoljan nastupima Al-Jabera, a sada se očekuje da on uskoro i debituje u dresu Željezničara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.