Saudijac Al-Jaber uskoro potpisuje za FK Željezničar, danas je dobio brojne pohvale
Na današnjem meču protiv Kapfenberga (2:0)

Kako vrijeme prolazi, mladi nogometaš sve bolji i bolji

Saudijac Al-Jaber uskoro potpisuje za FK Željezničar, danas je dobio brojne pohvale

Samir Mlaćo

Nermin Bašić, šef struke Željezničara, i danas je pružio šansu svim nogometašima.

Ko je iskoristio priliku na najbolji način, a ko ne, prosudit će najbolje sa svojim pomoćnicima Bašić, ali pohvale nakon današnje predstave, ali i one protiv Tuzle City može sigurno dobiti mladi 19-godišnjak Abdulmalik Al-Jaber.

Al-Jaber je rođen u Saudijskoj Arabiji, no već je nastupao u Evropi. Tačnije, bio je u Hrvatskoj gdje je nastupao za juniore Dinama iz Zagreba.

Ranije je nosio dres ekipe Ohod Al - Medina, a u prošloj godini nastupao je i za mladu reprezentaciju Saudijske Arabije.

Na Grbavicu je stigao kako bi se stručni štab uvjerio u njegove kvalitete i sigurno može dobiti prolaznu ocjenu.

Potvrdio je to i Nermin Bašić koji je nakon meča kazao da će svi nogometaši koji su danas nastupali ostati u FK Željezničar, odnosno da je period za igrače na probi ranije završen.

Oglasi

Mladi Al-Jaber je posebno kvalitetnu pružio danas u drugom poluvremenu, a pored požrtvovane igre u sredini terena, imao je i sjajnu asistenciju za Haračića, za što je dobio ovacije sa istočne tribine.

Kako vrijeme odmiče mladi veziste se sve bolje snalazi i očekuje se da uskoro ozvaniči saradnju sa FK Željezničar.

Biće to i za njega sigurno još veći motiv da se dokaže u budućnosti i pokuša izboriti mjesto u početnoj postavi.

Opis nije dostupan.

Što se novajlija na Grbavici tiče, Brazilac Alyson za sada nije pokazao mnogo, čak naprotiv, a prvi pogodak danas je upisao Nikola Turanjanin, koji će također potpisati ugovor.

Turanjanin je stigao iz NK Slaven Belupo prije par dana, a pohvale idu i za defanzivca Dražena Dubačkića koji je svoju minutažu u prijateljskim mečevima iskoristio na najbolji način.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Edin Rustemović je brzo potvrdio svoje znanje, te ogromno iskustvo koje ima i sigurno je da su Plavi sa Grbavice njegovim dovođenjem napravili veoma kvalitetan potez.

Još uvijek se špekuliše o mogućem dolasku Harisa Ovčina, a sa Plavima trenira i iskusni bek Benjamin Čolić. Čolić je zatražio od kluba da održava formu, a koliko je realno da na kraju i ostane, ostaje da se vidi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Al džabe. Ovo je Vrh! HAHAHAHA
2 5
user1582456981
Pa nisu u Dinamu bili glupi pa ga doveli u svoje omladinske selekcije znaci talenta ima e sad ugovor dugorocan i bice nestoo a ne ugovor na godinu i cao
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti