Poznat termin duela Posušja i Željezničara

Očekuje se ispunjen Mokri Dolac

Poznat termin duela Posušja i Željezničara

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Naredno kolo Premijer lige naše zemlje donosi nekoliko zanimljivih utakmica.

Snage će između ostalih odmjeriti Posušje i Željezničar, a kako je potvrđeno za SportSport.ba meč se igra naredne subote od 20:30 sati.

Reflektori će ponovo zasijati na Mokrom Docu, te se očekuje sjajno ispunjene tribine i dobra atmosfera.

Dolazak su najavili i navijači Željezničara, a Posušje će tražiti prve bodove, nakon dva poraza. Željezničar je sinoć savladao Borac 2:0 uz sjajnu partiju, te Plavi žele nastaviti u istom ritmu i u Hercegovini.

U četvrtom kolu vidjet ćemo i jednu zanimljivu zamjenu. Naime, GOŠK i Zrinjski su na molbu Plemića zamijenili domaćinstva te će se meč igrati u Mostaru od 20 sati u nedjelju.

Oglasi

Do sada je bh. prvak odgodio tri meča Premijer lige. U pitanju su domaći dueli protiv Posušja i Veleža te gostovanje Tuzla Cityju.

S obzirom na vrlo izvjesni plasman u grupnu fazu jasno je da Plemiće očekuje itekako zgusnut raspored u jesenjem dijelu i praktično konstantno igranje u ritmu "srijeda-subota".

Olakšica u slučaju plasmana u grupe je i ta da je iz UEFA-e stiglo zeleno svjetlo da se utakmice grupne faze mogu igrati u Mostaru što je svakako briga manje za čelnike bh. prvaka.

Inače, do sada se uopšte ne pominju mogući datumi odigravanja zaostalih utakmica, a više informacija bi trebalo biti poznato kada Plemići saznaju svoj evropskih kalendar.

Podsjećanja radi, ukoliko eliminišu Bredbalik, igrači Zrinjskog će u play-offu za Europa ligu igrati protiv austrijskog LASK-a.

Oglasi

U 4. kolu Premijer lige se još sastaju:

FK Zvijezda 09 - FK Sloga Doboj

FK Borac - FK Igman

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City - FK Sarajevo

FK Velež - NK Široki Brijeg

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi