Slijedi nam meč sa Mađarskom

Nurkić i Musa su imali poruku nakon teškog poraz od Poljske: "Uz sve naše mane..."

Samir Mlaćo

Košarkaška reprezentacija naše zemlje sinoć je doživjela težak poraz od selekcije Poljske.

Bilo je 85:76 u meču 2. kola pretkvalifikacija za Olimpijske igre, te nama slijedi posljednji meč sa Mađarskom.

Ostaje nam sada da se nadamo pobjedi nad Mađarskom i da će nam u prilog ići i rezultat sa meča Poljske i Portugala, kako bismo prošli u polufinale kvalifikacija za OI u Parizu.

U našem taboru razočarenje nakon sinoćnje partije, a oglasili su se i Jusuf Nurkić, te Džanan Musa, svakako dvije najveće zvijezde.

"Bez kalkulacija uz sve naše mane ništa izgubljeno nije, idemo dobiti sljedeću i izboriti prolaz dalje", napisao je Nurkić na svom zvaničnom profilu.

"Sad najjače. Nema odustanja od plana braćo", napisao je Musa uz zajedničku fotografiju cijelog tima.

Sinoć se oglasio i naš selektor Adis Bećiragić.

"Mi smo večeras imali tešku utakmicu protiv Poljske. Izuzetno smo loše igrali u napadu. To nas je dovelo u paniku gdje nismo mogli da podnesemo pritisak koji su Poljaci napravili na nas. Šutirali smo katastrofalno od kojih je 80% bilo šuteva na kojima smo bili sami.

Onda smo ulazili u komplikovane akcije. Pravili smo određene greške u odbrani koje su apsolutno protiv naše koncepcije igranja. Čestitam Poljacima, svaka vrsta matematike sada igra. Sve ekipe moraju biti maksimalno koncentrisane. Nadam se da će Poljaci i Portugalci odigrati fer. Nadam se da ćemo u finalu igrati sa Poljacima", rekao je selektor naše reprezentacije Adis Bećiragić.

Pontika je sa 22 poena i 9 skokova bio najefikasniji kod Poljske, a sjajan meč odigrao je i Sokolowski koji je ubacio također 22 poena.

U našim redovima Jusuf Nurkić je imao 17 poena i 8 skokova, Aleksandar Lazić je ubacio 15, Džanan Musa 13 poena i oni su jedini bili s dvocifrenim učinkom na kraju.

Poljska - BiH 85:76 (27:19, 23:18, 20:18, 15:21)

Poljska: Balcerowski 8, Pluta 8, Pontika 22, Sokolowski 22, Zolnierewicz, Garbacz 2, Groselle 2, Michalak 5, Miličić 3, Niziol, Witlinski, Zyskowski 13.

BiH: Alibegović 8, Gegić 2, Kamenjaš 3, Lazić 15, Vrabac, Atić 7, Delalić, Garza 5, Halilović 3, Musa 13, Nurkić 17, Zahiragić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.