Bećiragić svjestan moguće "zavjere": Nadam se da će Poljaci i Portugalci odigrati fer"

Nakon poraza od Poljske

Bećiragić svjestan moguće "zavjere": Nadam se da će Poljaci i Portugalci odigrati fer"

Esmer Oštraković

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživila je poraz od Poljske u utakmici 2. kola pretkvalifikacija za Olimpijske igre.

Bh. košarkaši jučerašnjom su pobjedom protiv Portugala načinili veliki korak ka plasmanu u polufinale dogiravanja za plasman na Olimpijske igre, ali mnoge stvari su večeras upropastili.

Nakon utakmice, izjavu za medije dao je selektor naše reprezentacije Adis Bećiragić.

"Mi smo večeras imali tešku utakmicu protiv Poljske. Izuzetno smo loše igrali u napadu. To nas je dovelo u paniku gdje nismo mogli da podnesemo pritisak koji su Poljaci napravili na nas. Šutirali smo katastrofalno od kojih je 80% bilo šuteva na kojima smo bili sami.

Oglasi

Onda smo ulazili u komplikovane akcije. Pravili smo određene greške u odbrani koje su apsolutno protiv naše koncepcije igranja. Čestitam Poljacima, svaka vrsta matematike sada igra. Sve ekipe moraju biti maksimalno koncentrisane. Nadam se da će Poljaci i Portugalci odigrati fer. Nadam se da ćemo u finalu igrati sa Poljacima", rekao je selektor naše reprezentacije Adis Bećiragić.

Kada je riječ o samoj utakmici Poljaci su bolje otvorili meč, sa dvije trice stigli su do 6:0, ali naši momci se brzo vraćaju u meč. Ipak, Poljska u završnici prve četvrtine uspijeva da se odlijepi i da ode na plus osam (27:19).

Početkom druge četvrtine Poljska je povela sa 11 razlike, a u jednom trenutku je bilo i +13. Uspjeli smo da se vratimo, da smanjimo zaostatak na samo četiri poena, no onda ponovo Poljaci furiozno završavaju dionicu i na odmor odlaze sa 50:37.

Uspjeli smo u trećoj dionici u potpunosti da se vratimo, u jednom trenutku na samo tri poena zaostatka (54:57) kada se nazirao i potpuni preokret, no onda nova serija domaćina, koji pravi 9:0 i odlazi na plus 12 (66:54).

S ogromnih +15 Poljska je ušla u zadnju četvrtinu, vjerovali smo da se ipak Zmajevi mogu ponovo vratiti, ali nije bilo snage za takvo što.

Serijom 6:0 na početku posljednje dionice Poljska je otišla na +21 i već tada je bilo jasno da više nemamo šta tražiti u ovom duelu. Tek u završnici uspjeli smo jednom serijom malo i ublažiti ionako visok poraz.

Pontika je sa 22 poena i 9 skokova bio najefikasniji kod Poljske, a sjajan meč odigrao je i Sokolowski koji je ubacio također 22 poena.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Za koliko mora Portugal pobjedit,da Bih izpada?
1 0
DOKTOR_GAZ_
A to st sto smo PUSILI OD POLJSKE, vjerovatno su krivi Portugal i Mađarska..kakvi smo mi luzeri..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi