Foto: Dalmatinski portal

U Solunu će biti dosta napeto

U Hrvatskoj ismijavaju poruku navijača PAOK-a: "Na ćirilici je i glupavo je"

Edmir Škorić

Od 19:30 sati u Solunu se sastaju PAOK i Hajduk u revanš utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige.

Prva utakmica, koja je prije sedam dana odigrana u Splitu na krcatom Poljudu, završena je nepopularnim rezultatom 0:0, pa se vjeruje da obje momčadi i dalje imaju poprilično jednake šanse da izbore play-off.

Pobjednik iz ovog meča će u play-offu igrati protiv boljeg iz ogleda Hearts - Rosenborg.

Inače, grupa Partizanovih navijača Grobara došla je u Solun da podrži bratski klub i njegove navijače, a po dolasku na stadion nogometaše iz Splita dočekali su povicima: "Srbija, Srbija", a posebne uvrede pretrpio je iskusni Marko Livaja, koji je nekad igrao za PAOK-ovog rivala, ekipu atinskog AEK-a.

Osim toga, pojavila se i poruka na ogradi gdje su smješteni PAOK-ovi navijači na kojooj je pisalo: "Pape i dida volili su dilda".

"Piše na ćirilici i glupavo je, vidjet ćemo hoće li ostati na ogradi", napisao je novinar Dalmatinskog portala koji izvještava sa ovog "vrućeg" gostovanja.

Grobari zbog bojkota neće večeras na utakmicu Partizana, koji u Beogradu dočekuje Sabah iz Azerbejdžana sa željom da nadoknadi 0:2 iz prve utakmice.

Cijene ulaznica za ovaj meč su negjde oko pet (5) KM. Partizan je u potpunosti spustio cijene kako bi privukao što veći broj navijača na stadion.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Regiju u ovom takmičenju još predstavljaju Rijeka i Osijek. Riječani dočekuju B36 Torshavn sa 3:1 iz prve utakmice, dok je Osijek pred eliminacijom jer je izgubio u Turskoj sa 5:1 od Adana Demirspora.

Maribor će u Gradskom vrtu ugostiti Fenerbahče Edina Džeke, a turski velikan dolazi za 3:1 iz prvog duela i veliki je favorit u ovom okršaju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.