Grci su majstori provokacija - na Poljudu kipte od bijesa

Grci su majstori provokacija - na Poljudu kipte od bijesa

Edmir Škorić

U ponedjeljak je održan žrijeb play-offa Konferencijske lige, a potencijalnog rivala saznao je i splitski Hajduk.

Hajduk u trećem pretkolu ovog UEFA-inog takmičenja igra protiv PAOK-a, a danas je saznao potencijalnog rivala u play-offu ukoliko prođe grčkog velikana.

Na kraju je žrijeb odlučio da pobjednik duela Hajduk - PAOK ide na boljeg izmeća Rosenborg - Hearts.

Grci su, kako to obično biva, objavili na društvenim mrežama i grafiku s potencijalnim protivnicima. No, interesantno je da je PAOK na grafiku postavio sam svoj grb naspram onih Rosenborga i Heartsa.

U PAOK-u su očito već eliminisali splitsku ekipu, a ovo je naravno izazvalo bijes na Poljudu i moglo bi da posluži kao dodatna motivacija Splićanima u mečevima trećeg pretkola.

Oglasi

Za razliku od Hajduka, Rijeka i Osijek imaju mnogo teže zadatke. Rijeka ide na Lille, a Osijek na poraženog iz meča Olympiakos - Genk.

Jedini preostali bh. predstavnik u Evropi, HŠK Zrinjski, igraće u trećem pretkolu protiv Breidbalika sa Islanda. U slučaju da prođu, osiguraće grupnu fazu Konferencijske lige, ali i play-off Evropske lige.

U play-offu drugog po redu UEFA takmičenja Plemići bi igrali protiv austrijskog LASK-a. A u slučaju da izgube, igrali bi u play-offu Konferencijske lige protiv pobjednika meča Struga - Swift Hesperange.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, Zrinjski se od Lige prvaka oprostio porazom u dvomeču od Slovana iz Bratislave. Ipak, nastavio je svoj evropski put, a istovremeno ga očekuju izazovi u Premijer ligi.

Gradski derbi protiv FK Velež trebao bi biti odigran za vikend, ukoliko ne dođe do odgode. Za sada nema naznaka da će se to i desiti.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bio je bolji i Dinamo iz Minska od Zelje za 3 klasa naravno na papiru, pa Dinamo ispade od Zelje. Naprijed Bili ma gdje bili, vijerujem u vas i nadam se da cete proci Paok.
3 0
BAJSJECAR1977
I to za 2 klase
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti