FOTO: EPA

Bavarci ubjedljivi

Bayern pobjedom krenuo u odbranu titule, Kane oduševio partijom na debiju

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna bili su sigurni u meču 1. kola Bundeslige na gostovanju u Bremenu te su slavili s ubjedljivih 4:0.

Početak sezone za Bavarce bio je užasan jer su s 3:0 poraženi od Leipziga u utakmici Superkupa Njemačke, ali večeras je to sve izgledalo mnogo bolje.

Već na staru duela u Bremenu, gosti iz Minhena dolaze do vodstva. Leroy Sane je odigrao dupli pas s Harryjem Kaneom, nova zvijezda Bayerna upisala maestralnu asistenciju, a Sane se sjurio ka golu Werdera i pogodio za 1:0.

Werder brzo dolazi do gola za 1:1, ali radilo se o nedozvoljenoj poziciji. Do kraja prvog dijela Bayern bolji, naredao je nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

Gosti iz Minhena bolji su bili i u drugom dijelu, redale su se šanse, da bi 15 minuta prije kraja sve bilo jasno.

Alphonso Davies je uposlio Kanea, a Englez postiže prvijenac u dresu novog kluba.

U finišu utakmice još dva gola Bavaraca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prvo je Sane u 90. minuti pogodio za 3:0, a u četvrtoj minuti nadoknade Tei pogađa za konačnih 4:0.

Bayernu slijedi duel sa Augsburgom za sedam dana, a ponovo će u centru pažnje biti Kane koji je na fantastičan način počeo novu avanturu u karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.