Tuchel otpisuje veliku zvijezdu i 'šefa' Bayernove svlačionice, uprava kluba mu žestoko uzvratila

Ne ide sve po planu

Tuchel otpisuje veliku zvijezdu i 'šefa' Bayernove svlačionice, uprava kluba mu žestoko uzvratila

Edmir Škorić

Thomasu Tuchelu mnoge stvari u Bayernu ne polaze za rukom i sve što je do sada uradio, uglavnom je bilo pogrešno, zbog čega je opravdano na meti brojnih kritičara u njemačkom nogometu.

Tuchel je stigao tokom međunarodne stanke u martu ove godine umjesto Juliana Nagelsmanna, ali početak na klupi Bayerna bio je blago rečeno katastrofalan. Tim je ubrzo ispao iz Kupa, potom u četvrtfinalu Lige prvaka, ali je uz puno sreće u posljednjem kolu osvojen 11. uzastopni naslov prvaka Njemačke.

Ta titula je spasila Tuchela i produžila njegov "rok trajanja", ali početak sezone 2023/24 nije obećavajući, pošto je klub u borbi za trofej u Superkupu Njemačke poražen sa visokih 3:0 od Leipziga.

Slijedi večeras duel sa Werderom u Bremenu u 1. kolu Bundeslige, a Tuchel i dalje nije zadovoljan ekipom koju ima na raspolaganju, iako su mu doveli onoga koga je silno želio - Harryja Kanea iz Tottenhama - klasičnu devetku i igrača koji bi trebao biti prevaga.

U Bayernu nije bilo idealno. Za loše stvari cijenu su platili Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić, koji su i doveli Tuchela, a ubrzo je zbog svađe u svlačionici otpisan i Sadio Mane, koji je ovog ljeta prešao u Saudijsku Arabiju u Al Nassr.

Oglasi

Manuel Neuer je imao otvoren rat sa čelnicima kluba zbog otkazivanaj trenera golmana, a igrači bliski bivšem treneru Nagelsmannu nisu u dobrim odnosima sa Tuchelom.

Kimmich se godinama smatrao jednim od šefova Bayernove svlačionice, možemo slobodno reći ikona Bavaraca s obzirom na sve osvojeno i prikazano godinama uanazad, ali Tuchel ga nimalo ne voli.

Kicker otkriva da bi Tuchel najradije prodao reprezentativca Njemačke, te se nada ponudama za igrača kojeg je ranije željela Barcelona. Međutim, Tuchelove želje neće biti ostvarene.

Naime, uprava kluba mu je jasno dala do znanja da sada nije vrijeme za takve promjene, da je Kimmich neko na koga se ozbiljno i dalje računa i da jednostavno mora da nastavi da radi sa trenutnim igračima koje ima na raspolaganju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I Kimmich i gore spomenuti Goretzka sretni su u Minhenu i ne vide sebe nigdje drugo, pa čak i ako Tuchel želi da odu. Vidjet ćemo kakav će tretman njemački stručnjak imati prema "Nagelsmmanovim ljubimcima" i hoće li jednog ili obojicu možda prebaciti na klupu?

Bilo kako bilo, Tuchelu neće previše toga tolerisati, već je napravio dosta loših stvari i svaki naredni kiks mogao bi mu biti presudan.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fele
Obojica starteri veceras
1 0
Sejo1979
Ovaj Tuchel ne promasaj zivi gdje god je bijo sranje je napravijo igraci mu brzo okrenu ledja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi