Novinar Michel Schröer posvetio tekst Kaneu

Drugačiji od drugih zvijezda Bayerna: Nasmijani Kane oduševio novinara BILD-a, ali i svoje fanove!

Eldar Ganibegović

Harry Kane najzvučnije je pojačanje koje je stiglo u Bayern, ali i u Njemačku u toku ljetnog prijelaznog roka. Sinoć je upisao prvi nastup u Bundesligi i oduševio partijom na terenu, ali osim toga našao je način da oduševi i navijače Bayerna, kao i novinara uglednog njemačkog BILD-a, Michela Schröera.

Minhenski Bayern sinoć je kao prvak Njemačke otvorio novu sezonu Bundeslige i s 0:4 slavio na gostovanju u Bremenu kod Werdera.

Prvi nastup u Bundesligi upisao je engleski napadač Harry Kane, koji je upisao asistenciju za prvi pogodak, te postigao drugi i tako na najbolji mogući način počeo avanturu u ovoj ligi.

Osim što je imao dvije kontribucije za pogotke Bavaraca, Harry Kane je oduševio i navijače svojim ponašanjem prema njima, ali i novinara BILD-a Michela Schröera koji je engleskoj zvijezdi posvetio članak na pomenutom mediju.

Pomenuti novinar boravio je u hotelu Atlantic Grand zajedno sa zvijezdama Bayerna. Noć u ovom hotelu košta 170 eura. Kako je napisao za Kanea, za razliku od većine drugih zvijezda Bayerna, Kane pokazuje izuzetnu bliskost sa navijačima.

Dok igrači poput Goretzke i Kimmicha jure pored lovaca na autograme koji čekaju, Kane staje - potpisuje dresove, maske za mobilne telefone i ispunjava zahtjeve za fotografisanje.

"Uvijek nosi osmijeh na licu i moj je utisak da se Kane osjeća izuzetno ugodno i zna šta duguje fanovima", napisao je Schröer.

"Samo uz puno sreće upoznaš Kanea i ekipu i upravo sam to imao. Vidim ga kako izlazi iz sobe, pored sale za sastanke prema predvorju. Deset stopa od mene, Kane čeka u hodniku na lift sa Jamalom Musialom i Alphonsom Daviesom. Okreće se i prijateljski mi klimne glavom.

Šali se sa svojom dvojicom kolega na engleskom. Mladi Musiala i Davies se pretvaraju da igraju košarku - bez lopte. Kane izgleda kao duhovit tata, zabavlja se i od srca se smije. Zatim troje nestane u liftu, ali još uvijek se čuje njihov smijeh", nastavlja njemački novinar.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Harryja Kanea ponovo je vidio u 23:50 nakon utakmice kako ulazi u hotel. Izgledao je iscrpljeno, ali osmijeh je i dalje bio na njegovom licu i definitivno se može reći da je Englez već pokupio veliki broj simpatija u Bavarskoj. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.