Odigrano pet mečeva u Bundesligi

Kapiten Demirović na sjajan način u ludoj utakmici počeo sezonu, drugog Bosanca ni na mapi!

Eldar Ganibegović

Sinoć je Bayern s 0:4 slavio protiv Werdera u Bremenu i tom utakmicom je otvorena nova sezona Bundeslige, a danas je u terminu od 15:30 odigrano još pet utakmica prvog kola elitnog ranga njemačkog fudbala.

Bilo je dosta golova na svim susretima, a najluđu utakmicu dana odigrali su Augsburg i Borussia Mönchengladbach. Krajnji rezultat glasio je 4:4.

Gosti su preko Itakure poveli u 13. minuti, da bi Cvancara 14 minuta kasnije uduplao vodstvo. Igrala se 29. minuta kada se Augbusrg vraća u meč kada je na 1:2 smanjio Rexhbecaj.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima, ni blizu. Gosti u 37. minuti preko Ngoumoua ponovo idu na dva gola prednosti, a onda kapiten Augsburga i bh. napadač Ermedin Demirović, u 41. minuti asistira za Bauera koji smanjuje na 2:3. U sedmoj minuti sudijske nadoknade Augsburg je stigao do izjednačenja. Gol s 11 metara postigao je Michel.

Drugo poluvrijeme donijelo je još uzbuđenja, a domaća ekipa bez tri boda ostala je u osmoj minuti sudijske nadoknade. Igrala se 76. minuta kada na asistenciju rezerviste Tietza Vargas pogađa za vodstvo Augsburga, da bi u osmoj minuti nadoknade Cvancara s 11 metara donio bod gostima. 

Fanove u Bosni i Hercegovini svakako raduje izdanje Ermedina Demirovića koji je od ove sezone novi kapiten Augsburga i već u prvom meču je upisao kontribuciju za pogodak. Igrao je do 71. minute kada ga je zamijenio Jensen.

Još jednu utakmicu s dosta pogodaka odigrali su Bayer Leverkusen i RB Leipzig, a Apotekari su slavili rezultatom 3:2.

Frimpong i Tah su pogađali u 24. i 35. minuti za 2:0, da bi nadu gostima vratio Dani Olmo golom šest minuta prije odlaska na odmor.

Wirtz je u 64. minuti ponovo vratio Bayeru dva gola prednosti, na 3:2 smanjuje Openda u 71. minuti, ali više od toga novi osvajač njemačkog Superkupa nije mogao i upisao je poraz na startu nove sezone Bundeslige.

Freiburg je kao gost slavio kod Hoffenheima s 1:2. Szalai je prvo postigao autogol u 39. minuti, da bi Sallai pogodio u trećoj minuti nadoknade i gosti na odmor odlaze s dva gola prednosti. U nastavku je domaća ekipa preko Kabaka samo uspjela ublažiti poraz.

Najmanje neizvjesnosti bilo je u Stuttgartu gdje je istoimeni domaći klub s 5:0 počistio Bochum. Na poluvremenu je bilo 2:0, pogađali su Guirassy i Zagadou, dok je u drugom dijelu dva pogotka postigao Silas, a doppel-pack je kompletirao i Guirassy. 

Wolfsburg je na svom terenu dočekao novajliju u ligi, ekipu Heidenheima, te slavio rezultatom 2:0. Oba pogotka postigao je Wind i to u 6. i 27. minuti. Melvin Aladin Ramusović, 22-godišnji bh. veznjak, nije bio ni u protokolu kod gostiju. 

Danas ćemo gledati još jedan meč u Bundesligi. Od 18:30 sastaju se Borussia Dortmund i Köln. Sutra se kolo zatvara utakmicama Union Berlin - Mainz (15:30) i Eintracht Frankfurt - Darmstadt (17:30).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 1. kolo:

Augsburg - Borussia Mönchengladbach 4:4;
Bayer Leverkusen - RB Leipzig 3:2;
Hoffenheim - Freiburg 1:2;
Stuttgart - Bochum 5:0;
Wolfsburg - Heidenheim 2:0;
Borussia Dortmund - Köln (18:30).

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.