Bild: Igrači Borussije odahnuli zbog odlaska Bellinghama

Očito je...

Bild: Igrači Borussije odahnuli zbog odlaska Bellinghama

Edmir Škorić

Jude Bellingham je kao velika zvijezda napustio njemačku Bundesligu, pa je karijeru nastavio u španskoj La Ligi, potpisavši za Real Madrid.

O transferu mlade engleske zvijezde iz Borussije Dortmund u Real Madrid odavno se znalo, no u junu je stigla i potvrda.

Označen kao dugogodišnji nasljednik Luke Modrića, talentovani Englez se odavno spominje u kontekstu Real Madrida, da bi ga kraljevski klub najzad kupio ovo ljeto za 103 miliona eura uz bonuse.

Sa samo 17 godina iz rodnog Birminghama otišao je Bellingham u Dortmund. Tada je plaćen 25 miliona eura i postao je jedan od najvažnijih igrača Borussije.

Postigao je 14 golova uz sedam asistencija na 42 nastupa u tekućoj sezoni, s tim da je propustio posljednji meč Milionera kada im je trebala pobjeda protiv Mainza za naslov. Bez naslova je otišao iz Njemačke, a čini se da je uradio dobru stvar.

Oglasi

Prema njemačkom Bildu, raspoloženje u svlačionici Borussije Dortmund mnogo je bolje otkako je Jude Bellingham prešao u Real Madrid, jer je mnoge zasmetalo ponašanje engleskog veznjaka prema saigračima.

Prema informacijama lista, igrači crno-žutih smatrali su da Bellingham često želi biti u centru pažnje, štoviše, bio je prestrog prema saigračima na treninzima i u poluvremenima utakmica.

Osim toga, Bild također piše da iako je Bellingham prošle sezone bio kapiten broj tri Dortmunda, nije ispunio očekivanja vezana uz to te je ponekad bio izrazito hirovit.

Igrače je najviše zabrinjavalo ponašanje mladog Engleza nakon utakmica, jer je Bellingham često čekao da ekipa prošeće stadionom nakon zvižduka, a on je to činio tek nakon toga kako bi sam dobio pljesak.

Unatoč informacijama, Bellinghamovi saigrači uvijek su pohvalno govorili o veznjaku koji je izabran za najboljeg igrača Bundeslige za sezonu 2022.-2023, ali Bild tvrdi da ga nisu podnosili i da im je život bez njega mnogo ljepši.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nijedan igrač Borussije se za sada nije oglasio povodom teksta objavljenog u njemačkim novinama, a ostaje da se vidi hoće li neko demantovati te napise. Ukoliko to niko ne uradi, značiće samo jedno - istina je da ga nisu podnosili i da su jedva čekali da ode.

20-godišnjak je za Real Madrid postigao gol u prvom kolu u 2:0 pobjedi kod Athletica, a njegov tim će u drugom kolu narednog vikenda gostovati kod Almerije. Kreće i prvenstvo u Njemačkoj. Bivši mu klub, Borussia, starta domaćom utakmicom protiv Koelna u subotu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KB9
Da je otisao u bilo koji drugi klub ovaj clanak ne bi izasao tako da hahhahahahhah
3 0
Amansio
Poanta članka da ne mislite da će tako se ponašati u Realovoj svlačionici. Smješno Luka, Ronaldo, Zizu, Benzema, Amansio, Di Szefano, Puškas, Jašin nitko se nije mogao tako ponašat neće ni on. Nije ovo Barsa, PSG i ostala klubarija da je netko iznad kluba.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti