Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Odali počast

Ogromna fotografija na tribini gdje su navijači AEK-a, igrači Dinama nisu mogli da je ne vide

Endin Čaušević

Dinamo nakon prvog poluvremena vodi u gostima protiv AEK-a i ima rezultat koji trenutno vodi meč u produžetke. Naravno, u centru pažnje ovog susreta je navijač koji je smrtno stradao prije desetak dana u krvavom okršaju huligana AEK-a i Dinama, te su pristalice grčkog kluba na poseban način odale počast stradalom navijaču.

Dvomeč AEK-a i Dinama je bio u sjeni nemilih dešavanja iz Atine koje su se desile pred prvu utakmicu. Došlo je do krvavog okršaja u Atini u kojima je smrtno stradao jedan navijač AEK-a, a UEFA je tada odgodila utakmicu.

Prvi meč odigran je tek u utorak i to u Zagrebu gdje je AEK uspio da šokira Dinamo i nakon preokreta slavi sa 2:1.

Međutim, Modri nisu posustali i večeras su došli u Atinu po preokret. Dinamo se u samom finišu prvog poluvremena vratio u život kada je Šutalo pogodio za 1:0 i izjednačio ukupni rezultat na 2:2.

Do kraja meča sigurno nas čeka žestoka borba za jedino preostalo mjesto u play-offu Lige prvaka.

Također, navijači AEK-a bili su u centru pažnje u prvom poluvremenu jer su zvižducima i žestokim uvredama dočekali igrače Dinama, a zatim su odali počast stradalom navijaču.

Na tribini gdje se nalaze najvatreniji navijači grčkog kluba okačili su fotografiju stradalog navijača i na taj način odali mu počast da on nikada neće biti zaboravljen.

Poznato je da je nakon nereda u Atini uhapšeno preko 100 navijača Dinama koji su imali i podršku nekoliko navijača Panathinaikosa u organizaciji.

Ubica još uvijek nije pronađen, a niko neće biti pušten na slobodu dok se to ne desi. Iz dana u dan pojavljuju se dokazi, no ime ubice grčka policija još uvijek nije otkrila.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijači Dinama koji su u zatvoru traže pomoć iz Hrvatske kako bi izašli na slobodu jer su svjesni ukoliko budu osuđeni da ih čeka pravi pakao u grčkom zatvoru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.