Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Almeidu savladale emocije

Trener AEK-a uzeo dres, vinuo se u zrak, a kada su vidjeli šta piše na dresu svi su počeli plakati

Endin Čaušević

U šokantnoj utakmici koju smo gledali večera su Atini zagrebački Dinamo je remizirao protiv AEK-a (2:2) u revanšu trećeg pretkola Lige prvaka i oprostio se od ovog takmičenja. AEK je do gola za plasman u play-off došao u 100. minuti, a kada je sudija svirao kraj u centru pažnje našao se trener grčkog tima Matias Almeida kojeg su savladale emocije.

U prvom meču koji se igrao u utorak AEK je nakon preokreta slavio sa 2:1 i već tada su mnogi otpisali Dinamo. No, Modri su večeras pokazali zube, ali jednostavno nisu imali dovoljno sreće.

Dinamo je uspio da utiša paklenu atmosferu u Atini jer je poveo sa 1:0 u finišu prvog dijela golom Šutala i vratio se u potpunosti u igru.

Prvak Hrvatske je u 65. minuti ponovo šokirao navijače AEK-a jer je poveo sa 2:0 golom Ljubičića i preokrenuo stvari u potpunosti u svoju koristi. Dinamo se branio i činilo se da ima mjesto u play-offu, a onda totalni raspad u sudijskoj nadoknadi.

AEK se uspio spasiti u 92. minuti kada je Araujo zabio gol za 1:2 i taj rezultat je vodio meč u produžetke, no grčki klub se nije zaustavio na tome.

U 10. minuti nadoknade sudija svira penal za AEK zbog igranja rukom jednog igrača Dinama, a onda drama. Livaković brani udarac Garcije, no na odbijenu loptu natrčao je Domagoj Vida i pogodio za 2:2, te poslao AEK u play-off.

Nakon što je sudija svirao kraj meča nastala je totalna ludnica na terenu i veliko slavlje igrača i stručnog štaba AEK-a.

No, u centru pažnje našao se trener domaće ekipe Matias Almeida koji se nije mogao kontrolisati. Emocije su ga savladale nakon cijele drame, odgode utakmice i ubijenog navijača AEK-a koja se dešavala prethodne dvije sedmice.

Almeida je oduševio javnost u Grčkoj kada je uzeo dres AEK-a s imenom ubijenog navijača i na emotivan način je proslavio pobjedu nad Dinamom i plasman u play-off Lige prvaka. U tim momentima kamere su snimale navijače grčkog kluba, mnogima od njih su suze bile na licu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, u krvavim neredima koji su se desili 7. avgusta ove godine u Atini smrtno je stradao 29-godišnji Michalis Katsouri.

Uhapšeno je preko 100 navijača Dinama koji su učestvovali u okršaju, ali grčka policija još uvijek nije otkrila ko je ubica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.