Rođeni ostali bez sportskog direktora

Tektonske promjene u Veležu: Otišao je i Sanjin Alagić!

Admin Čaušević

Nova velika promjena u FK Velež. Rođene je napustio i dosadašnji sportski direktor Sanjin Alagić. 

Mostarski klub se saopštenjem za medije očitovao o sporazumnom raskidu saradanje sa Alagićem.

"Fudbalski klub Velež i dosadašnji direktor Sanjin Alagić danas su sporazumno raskinuli saradnju.

S obzirom na trenutno stanje u našem klubu, uvidjeli smo i složili se da je u ovom trenutku potrebna i promjena na funkciji direktora, te smo sa gospodinom Alagićem postigli dogovor o sporazumnom raskidu ugovora."

"Zahvaljujemo mu na značajnom doprinosu za razvoj kluba, na profesionalnom odnosu, te na dobroj saradnji. Želimo mu mnogo sreće u daljem radu", saopštili su Rođeni.

Podsjećanja radi, Velež je u potrazi za novim trenerom i nakon odlaska Nedima Jusufbegovića.

S obzirom da je bio ključni čovjek za dovođenje igrača odlazak Alagića je uslijedio kao logičan slijed događaja poslije raskida saradanje i sa Jusufbegovićem.

Bivši šef Akademije FK Sarajevo je u Velež stigao u januaru baš kao i Jusufbegović, a na kraju su obojica istovremeno napustili svoje pozicije.

Za vrijeme devetomjesečnog mandata Alagić je na stadion Rođeni doveo veliki broj novih igrača, a stanje na terenu je pokazao da niti jedan, izuzev Ante Hrkača i Osmana Hadžikića nije bio istinsko pojačanje, pa njegov odlazak i ne predstavlja preveliko iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako sada stvari stoje najbliži imenovanju na poziciju novog trenera je Denis Ćorić koji je ugovorom vezan za GOŠK.

Velež je u uvodna tri kola nove sezone Premijer lige skupio pet bodova, a naredni ispit za Rođene je u ponedjeljak, u pitanju je gostovanje Sarajevu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.