Modri vode sa 1:0

Dinamo slomio otpor Rijeke, asistencija Petkovića je nešto što u Hrvatskoj ne viđamo skoro nikada

Endin Čaušević

Na Maksimiru se trenutno igra veliki derbi između Dinama i Rijeke.

Iako su igrači Rijeke itekako motivisani stigli u Zagreb po osvetu zbog toga što ih je dojučerašnji trener Sergej Jakirović izdao na dosta ružan način ipak ni to im nije pomoglo u prvom poluvremenu.

Dinamo je odlično počeo meč i poveo u šestoj minuti kada je Ristovski postigao pogodak, ali je on opravdano poništen zbog faula jednog od igrača domaćeg tima.

Međutim, Jakirovićev tim nije stao s presingom, a to im se isplatilo u samom finišu prvog poluvremena.

Modri su otpor gostiju s Rujevice uspjeli da slome u 37. minuti i povedu sa 1:0 što je izazvalo erupciju oduševljenja na tribinama.

Pogodak za vodstvo Dinama zabio je Bulat, no svi pričaju o magičnoj asistenciji koju je upisao Bruno Petković.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Petković bi u narednim danima trebao da napusti Dinamo, a i večeras je u jednom napadu najbolje pokazao koliko znači ekipi, te će njegov odlazak sigurno biti veliki udarac za Jakirovića i društvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.