Sve spremno za spektakl na Maksimiru: Poznati sastavi Dinama i Rijeke
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zna se ko je u centru pažnje

Sve spremno za spektakl na Maksimiru: Poznati sastavi Dinama i Rijeke

Endin Čaušević

Dinamo i Rijeka igraju večeras na Maksimiru veliki derbi u okviru šestog kola hrvatske SuperSport lige. Do početka meča ostalo je još oko pola sata, a već su poznati početni sastavi.

Naravno, u centru pažnje večerašnjeg meča nalazi se Sergej Jakirović koji je prije šest dana šokirao javnost kada je napustio trenersku poziciju u Rijeci i odlučio je da dođe u zagrebački Dinamo.

Jakirović je debitovao već za Dinamo u meču play-offa Evropske lige protiv Sparte iz Praga, ali samo nekoliko dana kasnije čeka ga najteži meč koji je mogao da zamisli.

Na Maksimir večeras stiže upravo Rijeka, a igrači kluba s Rujevice sigurno će biti itekako motivisani da se osvete Jakiroviću što ih je ostavio na cjedilu na takav način.

Utakmica između Dinama i Rijeke igra se od 21:05 sati, a Jakirović i Željko Sopić već su saopštili početne sastave.

Oglasi

Obojica su na teren poslali najbolje sastave koje imaju na raspolaganju u ovom trenutku bez obzira što ih u četvrtak čekaju revanš mečevi u play-offu Evropske, odnosno Konferencijske lige.

Također, iz Dinama su potvrdili da se Stojković povrijedio na zagrijavanju i da će u umjesto njega u prvom sastavu biti Marin.

Dinamo: Nevistić, Baturina, Bulat, Ljubičić, Mišić, Moharami, Perić, Petković, Ristovski, Marin, Špikić.

Rijeka: Labrović, Fruk, Galešić, Goda, Hodža, Ivanović, Janković, Mitrović, Pašalić, Selahi, Veiga.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka je u dosadašnjem dijelu sezone upisala četiri utakmice i osvojila je devet bodova, te je trenutno trećeplasirana.

S druge strane, Dinamo je odigrao tri meča u prvenstvu u novoj sezoni i uspio je da osvoji tek četiri boda što je bio jedan od razloga zbog čega je Igor Bišćan u ponedjeljak dobio otkaz na klupi Modrih.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi