Nadaju se i novoj pobjedi

Horde Zla najavljuju invaziju na Gabelu, ali istakli su i važnu depešu MUP-a HNK

Samir Mlaćo

Na Koševu nižu pobjede, pa navijači Sarajeva itekako imaju razloga za zadovoljstvo.

Simon Rožman je u tri meča slavio isto toliko puta, a pobjednički niz sa svojom ekipom želi nastaviti u subotu.

Rival će u Gabeli biti NK GOŠK i to pod svjetlošću reflektora, što će biti historijski trenutak za 'mali' klub iz Hercegovine.

Navijači Sarajeva najavljuju veliku podršku svojim ljubimcima, a izdali su i zvanično saopštenje.

Na stadion će sa navijačima Sarajeva moći ući samo oni koji budu u koloni navijača koja organizovano krene sa Koševa.

"Nakon treće uzastopne pobjede našeg Sarajeva, predvođenog novim stručnim štabom u subotu, 02.09. sa početkom u 20:45h očekuje nas naredno gostovanje u sunčanoj Hercegovini. NK GOŠK Gabela će tim povodom po prvi put upaliti reflektore na svom stadionu i za očekivati je da isti bude popunjen, a naša je obaveza je da popunimo gostujući sektor. Za ovo gostovanje UNFKS je organizovao putovanje autobusima.

Cijena putovanja je 35 KM, a uplate će se primati u prostorijama UNFKS u Privrednom gradu Skenderija u četvrtak i petak u periodu od 14:00h do 19:30h.

Ovim putem obavještavamo sve koji planiraju putovati u Gabelu da je MUP HNK dostavio depešu u kojoj je navedeno da će prisustvo biti dozovoljeno samo navijačima koji budu putovali autobusom, a da će sva privatna vozila sa navijačima Sarajeva biti vraćena nazad.

Stoga, još jednom pozivamo sve navijače da putuju u organizaciji UNFKS", istakli su navijači Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu na meču u Gabeli dijelit će Jelić Frano iz Širokog Brijega, a pomoćnici će mu biti Tarik Mulasmajić (Tešanj) i Davor Beljo (Mostar).

Četvrti sudija je Antonio Tomić. Kontolor suđenja je Momir Širko iz Banja Luke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.